Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik - 2013 | KMY2034 | Besin Kimyası ve Analizleri | Zorunlu | 4 | 5,00 | 3 | 2 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik - 2013 | KMY2034 | Besin Kimyası ve Analizleri | Zorunlu | 4 | 5,00 | 3 | 2 |
Besinlerin duyusal olarak objektif ve sübjektif yöntemlerle değerlendirilmesi. Besinin işlem görmesiyle dokusunda oluşan değişimlerin irdelenmesi ve bu değişimleri gözlemeye yönelik pratik uygulamaların yapılması.
-
Besin kalitesi ve etkileyen etmenler. Besin kalitesinin sübjektif olarak değerlendirilmesinde kullanılan yöntemler. Fonksiyonel besinler; pre ve probiyotikler, genetik modifiye besinler, soya. Sebze ve meyveler, yumurta, süt ve süt ürünleri, et ve ürünleri, tahıllar, çay, kahve, kakao ve çikolatada bulunan ögeler, özellikleri ve işlevleri
Anlatım, tartışma ve laboratuar çalışması
Yok
Türkçe
Belitz, HD., Grosch, W. Food Chemistry. Springer-Verlag Berlin Heidelberg-Germany, 1999. Fennema OR. Food Chemisrty. Third Ed. Marcel Dekker, INC. New York, 1996
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Besin kalitesi ve etkileyen etmenler |
2 | Besin kalitesinin subjektif olarak değerlendirilmesinde kullanılan yöntemler |
3 | Fonksiyonel besinler |
4 | Prebiyotik, Probiyotik ve Sinbiyotikler |
5 | Genetik Modifiye Besinler |
6 | Soya |
7 | Sebze ve Meyveler |
8 | Yumurta |
9 | Ara Sınav |
10 | Süt ve süt ürünleri |
11 | Tahıllar |
12 | Çay |
13 | Kahve |
14 | Kakao ve çikolata bulunan öğeler, özellikleri ve işlevleri |
15 | Besinlerde Bulunan Besin Öğesi Olmayan Maddeler I |
16 | Besinlerde Bulunan Besin Öğesi Olmayan Maddeler II |
17 | Ders tekrarı |
18 | Final Sınavı |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 12 | 1 | 12 |
Proje ve Hazırlığı | 12 | 1 | 12 |
Ödev ve Hazırlığı | 12 | 1 | 12 |
Laboratuvar ve Hazırlığı | 12 | 1 | 12 |
Atölye ve Hazırlığı | 12 | 1 | 12 |
Sunum ve Hazırlığı | 12 | 1 | 12 |
Seminer ve Hazırlığı | 12 | 1 | 12 |
Demo ve Hazırlığı | 12 | 1 | 12 |
Araştırma ve Hazırlığı | 12 | 1 | 12 |
Rapor ve Hazırlığı | 12 | 1 | 12 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
Teorik Ders Saati | 2 | 3 | 6 |
Uygulama Ders Saati | 2 | 3 | 6 |
ÖÇ1 | |||||||||||||||
ÖÇ2 | |||||||||||||||
ÖÇ3 | |||||||||||||||
ÖÇ4 | |||||||||||||||
ÖÇ5 |