Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY2003 | Besin Teknolojisi | Zorunlu | 3 | 4,00 | 2 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY2003 | Besin Teknolojisi | Zorunlu | 3 | 4,00 | 2 | 0 |
Besinin üretiminden tüketimine kadar sağlıklı son ürüne ulaşmada gerekli olan yolların öğrenilmesini amaçlar.
-
Besin teknolojisinin tanımı; Hazır gıda teknolojisinde hammaddeler ve bileşimleri, gıda bozulma etkenleri ve kontrolü, Fiziksel gıda muhafaza yöntemleri (soğutma, dondurma, sterilizasyon, pastörizasyon, radyasyon, gaz basıncı, vakum uygulama, ek filtrasyon, kata ditin yöntemi) kimyasal gıda muhafaza yöntemleri ( tuzlama, tütsüleme, şekerle muhafaza, asitle muhafaza, kimyasal koruyucu madde kullanımı) ve biyolojik gıda muhafaza teknikleri, Tahıl, meyve, sebze, et, süt, yağ, şeker, çay işleme teknolojisini ve işlenmiş gıdalarda kalite kontrol ilkeleri.
Anlatım, sunum, sınıf içi tartışma ve soru-cevap
Yok
Türkçe
Food Science, Third Edition, Norman Potter, AVİ pub.company,inc. Connecticut
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Besin teknolojine giriş |
2 | Et ve et ürünleri teknolojisi |
3 | Kanatlı eti teknolojisi |
4 | Su ürünleri teknolojisi |
5 | Süt ve süt ürünleri teknolojisi |
6 | Tahıl ve hububat teknolojisi |
7 | Nişasta teknolojisi |
8 | Ara sınava hazırlık |
9 | Ara sınav |
10 | Meyve teknolojisi |
11 | Sebze teknolojisi |
12 | Kakao ve çikolata teknolojisi |
13 | Gıda Katkı Maddeleri |
14 | Gıdalarda kalite unsurları |
15 | Besinlerin depolanması |
16 | JECFA |
17 | Ders tekrarı |
18 | Final |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 16 | 1 | 16 |
Proje ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Ödev ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Laboratuvar ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Atölye ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Sunum ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Seminer ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Demo ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Araştırma ve Hazırlığı | 16 | 1 | 16 |
Rapor ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Arasınav ve Hazırlığı | 16 | 1 | 16 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Final ve Hazırlığı | 16 | 1 | 16 |
Teorik Ders Saati | 16 | 2 | 32 |
Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |