Marmara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi

Programlar Hakkında Bilgi

Lisans - Sağlık Bilimleri Fakültesi - Beslenme ve Diyetetik

Müfredat Adı Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Dönem AKTS Teorik Uygulama
Beslenme ve Diyetetik - 2013 BDY2055 Beslenme ve Diyetetik Alanında Etik Zorunlu 1 3,00 3 0

Dersin İçeriği

Dersin Amacı

u ders öğrencilerin beslenme ve diyetetik ilkeleri, diyetetik etiği konularında karar vermelerine ve güncel makaleleri gözden geçirerek kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Öğrenim Türü

-

Dersin İçeriği

Bu dersin sonunda öğrenciler beslenme ve diyetetik alanında ulusal ve uluslararası ilkeleri ve beslenme ve diyetetik alanında meslek etiğini öğrenirler.

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları

"Görsel olarak desteklenecek vaka ve/veya konu sunumları Yüz yüze, soru-cevap, anlatım, tartışma, beyin fırtınası, ödev"

Staj Durumu

yoktur

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

"1-Morris JC. Dietitian's guide to assessment and Documentation, Jones and Bartlett Publishers, Massachussetts, 2011. 2-Tayfur M, Barış O, Baştaş NN. Dünyada ve Türkiye'de Beslenme ve Diyetetik Eğitimi- Öğretimi, Diyetisyenin Meslek Etiği, Hatiboğlu Basım ve Yayım San Tic Ltd Şti, Ankara, 2011."

Dersin Web Sayfası

https://meobs.marmara.edu.tr/Ders/beslenme-ve-diyetetik-alaninda-etik/bdy2014-75345-3983

Öğrenme Çıktıları

  • Beslenme ve diyetetik alanında ulusal ve uluslararası ilkeleri öğrenirler.
  • Beslenme ve diyetetik alanında meslek etiğini öğrenirler.
  • Beslenme ve Diyetetik alanında karşılaşabileceği sorunları tanır ve bu sorunlara çözüm önerisi getirebilmeyi öğrenir.
  • Hasta haklarına karşı saygılı olmayı, etik ilkelerini ve bu ilkeleri korumayı öğrenir.
  • Bilimsel yayın etiğinin önemini, etik dışı yaklaşımları öğrenir. Bilimsel yayınların etik yönden muhakemesini yapmayı öğrenir.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

Hafta Teorik
1 Etik ve ahlak
2 Etik sistemleri
3 Mesleki etik
4 Yönetimde etik dışı davranışlar
5 İş hayatında etik ve etik dışı konular
6 Diyetsiyenlik ve iletişim, sağlık ekibindeki yeri
7 Diyetsiyen çalışma alanları
8 ara sınav
9 Diyetisyenlerin görev ve sorumlulukları
10 Diyetisyenlik mesleği etik kuralları
11 Hasta hakları
12 Bilimsel araştırma etiği
13 Ödev sunumu
14 Ödev sunumu
15 Ödev sunumu
16
17

Değerlendirme

Değerlendirme Değer
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 60
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Değer
Final Sınavı 100

Öğrenci İş Yükü Hesabı

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma 15 1 15
Proje ve Hazırlığı 0 0 0
Ödev ve Hazırlığı 0 0 0
Laboratuvar ve Hazırlığı 0 0 0
Atölye ve Hazırlığı 0 0 0
Sunum ve Hazırlığı 0 0 0
Seminer ve Hazırlığı 0 0 0
Demo ve Hazırlığı 0 0 0
Araştırma ve Hazırlığı 0 0 0
Rapor ve Hazırlığı 0 0 0
Arasınav ve Hazırlığı 1 5 5
Kısa Sınav ve Hazırlığı 0 0 0
Final ve Hazırlığı 1 5 5
Teorik Ders Saati 15 3 45
Uygulama Ders Saati 0 0 0

Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

ÖÇ1
ÖÇ2
ÖÇ3
ÖÇ4
ÖÇ5