Marmara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi

Programlar Hakkında Bilgi

Lisans - Sağlık Bilimleri Fakültesi - Beslenme ve Diyetetik

Müfredat Adı Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Dönem AKTS Teorik Uygulama
Beslenme ve Diyetetik - 2013 KSS2051 Dünya Mutfak Sanatları Zorunlu 1 3,00 3 0

Dersin İçeriği

Dersin Amacı

Mutfak kültürünü açıklayabilmek, Dünyadaki mutfak kültürünün tarihsel gelişimini anlatmak, Çeşitli mutfak kültürlerindeki pişirme yöntemlerini tanımlamak, Çeşitli mutfak kültürlerindeki kullanılan ürün ve malzemeleri tanımlamak, Dünyadaki çeşitli kültürlere ait yemekleri ilgili kültüre uygun bir şekilde hazırlayabilir ve sunabilmek.

Öğrenim Türü

-

Dersin İçeriği

Dünya Mutfak Kültürü Fransız Mutfağı, İtalyan Mutfağı. İspanyol Mutfağı, İngiliz ve Balkan Mutfağı, İskandinav ve Rus Mutfağı. Orta ve Kuzey Amerika Mutfağı, Meksika Mutfağı, Güney Amerika Ülkeleri Mutfağı.

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları

Anlatım, Tartışma, Soru-Yanıt, Takım/Grup Çalışması, Gösterme

Staj Durumu

-

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

-

Dersin Web Sayfası

-

Öğrenme Çıktıları

  • Mutfak kültürünü açıklayabilme
  • Dünyadaki mutfak kültürünün tarihsel gelişimini anlatma
  • Çeşitli mutfak kültürlerindeki pişirme yöntemlerini tanımlama
  • Çeşitli mutfak kültürlerindeki kullanılan ürün ve malzemeleri tanımlama
  • Dünyadaki mutfak kültürüne hakimiyet

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

Hafta Teorik
1 Dünya Mutfak Kültürü
2 İtalyan Mutfağı.
3 İspanyol Mutfağı
4 Orta ve Kuzey Amerika Mutfağı
5 Meksika Mutfağı
6 Güney Amerika Ülkeleri Mutfağı
7 İngiliz ve Balkan Mutfağı
8 İskandinav ve Rus Mutfağı
9 Fransız Mutfağı
10 Çin, Japonya ve Kore mutfak kültürleri
11 Rusya ve Orta Asya mutfak kültürleri
12 Güney Amerika Mutfak Kültürleri
13 Meksika ve Orta Amerika mutfak kültürleri
14 Amerika Birleşik Devletleri mutfak kültürü
15
16
17

Değerlendirme

Değerlendirme Değer
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 60
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Değer
Final Sınavı 100

Öğrenci İş Yükü Hesabı

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma 10 1 10
Proje ve Hazırlığı 10 1 10
Ödev ve Hazırlığı 0 0 0
Laboratuvar ve Hazırlığı 0 0 0
Atölye ve Hazırlığı 0 0 0
Sunum ve Hazırlığı 10 2 20
Seminer ve Hazırlığı 0 0 0
Demo ve Hazırlığı 0 0 0
Araştırma ve Hazırlığı 1 1 1
Rapor ve Hazırlığı 0 0 0
Arasınav ve Hazırlığı 10 1 10
Kısa Sınav ve Hazırlığı 0 0 0
Final ve Hazırlığı 10 1 10
Teorik Ders Saati 14 1 14
Uygulama Ders Saati 0 0 0

Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

ÖÇ1
ÖÇ2
ÖÇ3
ÖÇ4
ÖÇ5