Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Kimya Mühendisliği - 2015 | KMM4062 | Gıda Teknolojisi | Seçmeli | 6 | 5,00 | 3 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Kimya Mühendisliği - 2015 | KMM4062 | Gıda Teknolojisi | Seçmeli | 6 | 5,00 | 3 | 0 |
Bu dersin amacı gıda teknolojisinin temel bilgilerini öğretmektir.
-
Üretim prensipleri. Tahıl ürülerinin işlenmesi. Meyve, sebze ve plantasyon ürünlerinin prosesleri. Süt ve süt ürünlerinin üretimleri. Hayvan ürünleri prosesleri.
Ders anlatımı, Ders Notları, Ödevler, Grup çalışmaları
Yok
Türkçe
Ramdane. Dris and Arun Sharma. Food Technology and Quality Evaluation, Science Publishers (USA), 2003
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Üretim prensipleri: kutulama, soğutma, dondurma |
2 | Üretim prensipleri: dehidrasyon, su kontrolu, CA ve MA depolanması, fermentasyon |
3 | Üretim prensipleri: hurdle teknolojisi, preservatif eklenmesi ve gıda katkı maddeleri |
4 | Üretim prensipleri: gıda paketleme, temizleme ve gıda yasaları |
5 | Tahıl ürünlerinin işlenmesi: pirincin millenmesi, buğday ve mısır |
6 | Tahıl ürünlerinin işlenmesi: ekmek, kurabiye, extrüde ürünler ve kahvaltı gevrekleri üretimleri |
7 | Tahıl ürünlerinin işlenmesi: solvent ekstraksiyonu, yağın inceltilmesi ve hidrojenasyonu |
8 | Ara Sınav Haftası |
9 | Meyve, sebze ve plantasyon ürünlerinin prosesleri: ekstraksiyon, klarifikasyon,meyve suyu konsantrayonları ve paketlenmesi |
10 | Meyve, sebze ve plantasyon ürünlerinin prosesleri: reçel, jöle, marmelat, kabak,şekerler ve turşuların üretimleri |
11 | Meyve, sebze ve plantasyon ürünlerinin prosesleri: meyve artıklarından pektin, baharatlardan cay, kahve, çikolata ve önemli yağların üretimi |
12 | Süt ve süt ürünlerinin üretimleri: Pastörize ve sterilize süt, krema, yağ |
13 | Süt ve süt ürünlerinin üretimleri: dondurma, peynir ve süt tozu |
14 | Hayvan ürünleri prosesleri: kurutma ve balıkların kutulanması |
15 | Hayvan ürünleri prosesleri: tenderizasyon ve et dondurma, yumurta tozu |
16 | Ders Çalışma Haftası |
17 | Yarı Yıl Sonu Sınavı |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 14 | 5 | 70 |
Proje ve Hazırlığı | 3 | 10 | 30 |
Ödev ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Laboratuvar ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Atölye ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Sunum ve Hazırlığı | 2 | 8 | 16 |
Seminer ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Demo ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Araştırma ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Rapor ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Arasınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 1 | 5 | 5 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 5 | 5 |
Teorik Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
ÖÇ1 | |||||||||||||||||
ÖÇ2 | |||||||||||||||||
ÖÇ3 | |||||||||||||||||
ÖÇ4 | |||||||||||||||||
ÖÇ5 |