Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Sağlık Yönetimi - 2013 | SYN2053 | Mutfak Yönetimi | Zorunlu | 1 | 3,00 | 3 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Sağlık Yönetimi - 2013 | SYN2053 | Mutfak Yönetimi | Zorunlu | 1 | 3,00 | 3 | 0 |
Hastanelerdeki mutfak departmanının önemini ve işlevini öğretmek ve mutfak becerisi kazandırmak
-
Hastane yemek hizmetlerinin önemi, yönetim-organizazyonu, araç-gereçler, mutfak ihale ve şartnameleri
1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3: Alıştırma ve Uygulama, 4: Gösteri, 5: Gösterip Yaptırma, 6: Rol Oynama, 7: Mutfak uygulamaları
Staj durumu yoktur.
Türkçe
Gökdemir A. Mutfak Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık; Facsimile. baskı (1 Ocak 2000) ISBN-10: 9758326481 ISBN-13: 978-9758326488 Aktaş A, Özdemir B. Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi. Detay Yayıncılık; 2007.
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | GENEL BESLENME |
2 | HASTANE YEMEK HİZMETLERİNİN ÖNEMİ |
3 | YÖNETİM-ORGANİZASYON |
4 | MUTFAK VE YEMEKHANE PLANLAMA, KULLANILAN ARAÇ-GEREÇLER |
5 | SATIN ALMA-STOK YÖNETİMİ |
6 | MENÜ VE GRAMAJLAR |
7 | SERVİS HİZMETLERİ |
8 | Ara Sınav Haftası |
9 | İHALE, TEKNİK VE İDARİ ŞARTNAMELER |
10 | HİJYEN-SANİTASYON |
11 | HACCP, ISO 22000 |
12 | BESİN ZEHİRLENMELERİ |
13 | ATIK YÖNETİMİ |
14 | İŞ GÜVENLİĞİ |
15 | MALİYET |
16 | Ders Çalışma Haftası |
17 | Yarı Yıl Sonu Sınavı |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 15 | 1 | 15 |
Ödev ve Hazırlığı | 15 | 1 | 15 |
Sunum ve Hazırlığı | 1 | 10 | 10 |
Rapor ve Hazırlığı | 1 | 10 | 10 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 10 | 10 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 15 | 15 |
ÖÇ1 | |||||||||||||||
ÖÇ2 | |||||||||||||||
ÖÇ3 | |||||||||||||||
ÖÇ4 | |||||||||||||||
ÖÇ5 |