Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY2066 | Toplu Beslenme Hizmetlerinde Kalite Sistemleri | Zorunlu | 1 | 3,00 | 3 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY2066 | Toplu Beslenme Hizmetlerinde Kalite Sistemleri | Zorunlu | 1 | 3,00 | 3 | 0 |
Toplu beslenme sistemlerinde kalite yönetim sistemleri konusunda bilgi ve beceri kazandırılması amaçlanmaktadır.
-
Kalitenin tanımı ve önemi, gıda güvenliği, kalite sistemleri ve tüketici beklentileri, ISO 9000:2000 Kalite Yönetim Sistemi, HACCP sisteminin tanımı, önemi, tarihçesi, amaçları ve yararları ve HACCP sistemindeki ana tanımlar, Gıda güvenliği ön gereksinim programları, HACCP sistemi ön hazırlık adımları, HACCP sisteminin temel prensipleri ve uygulanması, ISO 9000:2000 Kalite Yönetim Sistemi ile HACCP sisteminin entegreolarak kurulması, TS EN ISO 22000 ve FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, Gıda güvenliğinde yeni yaklaşımlar
Anlatım, Sunum
Yok
Türkçe
Arıkbay C, Gıda sektöründe Kalite Yönetim sistemleri ve HACCP, Ankara, 2004. 2. Erkmen O (Editör), Gıda Mikrobiyolojisi, Efil yayınevi. 3. TS EN ISO 9001, Kalite yönetim sistemleri - Şartlar, (TSE Standardı) 4. TS 13001, Tehlike analizi ve kritik kontrol noktalarına (haccp) göre gıda güvenliği yönetimi-Gıda üreten kuruluşlar ve tedarikçiler için yönetim sistemine ilişkin kurallar (TSE Standardı) 5. TS EN ISO 22000, Gıda güvenliği yönetim sistemleri - Gıda zincirindeki tüm kuruluşlar için şartlar (TSE Standardı)
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Kalitenin tanımı ve önemi |
2 | Gıda güvenliği ve tüketici beklentileri |
3 | ISO 9000:2000 Kalite Yönetim Sistemi |
4 | HACCP Sisteminin Tanımı, Önemi, Tarihçesi, Amaçları Ve Yararları Ve HACCP Sistemindeki Ana Tanımlar |
5 | HACCP sitemi Ön Gereksinim Programları |
6 | HACCP Sistemi Ön Hazırlık Adımları |
7 | HACCP Sisteminin Temel Prensipleri ve Uygulanması |
8 | Ara sınav |
9 | ISO 9000:2000 Kalite Yönetim Sistemi ile HACCP sisteminin entegre olarak kurulması |
10 | Toplu Beslenme sistemlerinde HACCP Uygulamaları |
11 | TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi |
12 | Gıda Güvenliğinde Yeni Yaklaşımlar |
13 | FSSC 22000 Gıda Güvenliği Sistemi |
14 | Sunum |
15 | Sunum |
16 | Final |
17 |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Proje ve Hazırlığı | 1 | 3 | 3 |
Ödev ve Hazırlığı | 2 | 3 | 6 |
Laboratuvar ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Atölye ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Sunum ve Hazırlığı | 1 | 4 | 4 |
Seminer ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Demo ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Araştırma ve Hazırlığı | 1 | 3 | 3 |
Rapor ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 3 | 3 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 3 | 3 |
Teorik Ders Saati | 14 | 1 | 14 |
Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
ÖÇ1 | |||||||||||||||
ÖÇ2 | |||||||||||||||
ÖÇ3 | |||||||||||||||
ÖÇ4 | |||||||||||||||
ÖÇ5 |