Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY3006 | Toplu Beslenme Sistemleri | Zorunlu | 6 | 5,00 | 3 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY3006 | Toplu Beslenme Sistemleri | Zorunlu | 6 | 5,00 | 3 | 0 |
Toplu beslenme hizmetinden yararlanan tüm gruplara yeterli ve dengeli, yüksek hijyenik kalitede, yüksek besin değeri özelliklerine sahip, tüketilebilir, bir toplu beslenme hizmetinin en ekonomik şekilde verilmesini sağlamak amacıyla eğitim vermek
-
Toplu beslenme sistemlerinde ticari işletmeler ve bu işletmelerde organizasyon/ mutfak personel, ticari işletmelerde mutfak/restoran planı, geniş çapta hazırlama, pişirme ve servis yöntemleri, hijyen / HACCP, maliyet kontrolü
Anlatım
Yok
Türkçe
1-Gisslen W, Essentials of Professional Cooking ,John Wiley & Sons Inc, USA, 2004 2-Marriott N G, Principles of Food Sanitation, Fourth Edition, An Aspen Publication, Gaithersburg, Mayland, 1999 3-Axler B H, Litrides CA. Ctyles of Food Service ,Food and Beverage Service, John Willey& Sons, USA 1990.
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Üretim Prosesleri I |
2 | Üretim Prosesleri II |
3 | Servis Yöntemleri |
4 | Müşteri Memnuniyeti |
5 | Gıda Artık ve Atık Yönetimi |
6 | Maliyet Yönetimi |
7 | Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği |
8 | Ara sınav |
9 | Hijyen |
10 | Gıda Güvenliği Sistemleri |
11 | HACCP |
12 | Toplu Beslenme Sistemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği |
13 | TBS’de inovatif yaklaşımlar |
14 | TBS ödev sunu |
15 | TBS ödev sunu |
16 | Final |
17 | |
18 |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Proje ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Ödev ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Laboratuvar ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Atölye ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Sunum ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Seminer ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Demo ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Araştırma ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Rapor ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
Teorik Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
ÖÇ1 | |||||||||||||||
ÖÇ2 | |||||||||||||||
ÖÇ3 | |||||||||||||||
ÖÇ4 | |||||||||||||||
ÖÇ5 |