Marmara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi

Programlar Hakkında Bilgi

Lisans - Sağlık Bilimleri Fakültesi - Beslenme ve Diyetetik

Müfredat Adı Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Dönem AKTS Teorik Uygulama
Beslenme ve Diyetetik - 2013 BDY3010 Yaz Stajı Zorunlu 6 4,00 0 0

Dersin İçeriği

Dersin Amacı

Toplumun beslenme durumu ve beslenme alışkanlıklarının saptanması, değerlendirilmesi ve yorumlanması, yeterli ve dengeli beslenme konusunda birey ve toplumun bilinçlendirilmesi ve eğitimidir.

Öğrenim Türü

-

Dersin İçeriği

Toplumun sağlık ve hastalık durumlarında beslenme durumunun ve beslenme alışkanlıklarının saptanması ve önceliklerin belirlenmesi amacıyla mesleki uygulamalar planlamak ve yapmak; kendi elde ettiği bilgileri değerlendirmek, öneri getirmek ve raporlama konusunda bilgi ve beceri kazanmak. Farklı gruplara ve konulara yönelik eğitim materyali hazırlamak ve eğitim verme becerisi kazandırmak. Bireyin ve toplumun yeterli ve dengeli beslenme ile sağlık konusunda bilinçlendirilmesi ve eğitimi ve özel gruplar için beslenme eğitim programları/materyalleri geliştirmek.

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları

Anlatım, tartışma, bireysel çalışma, pratik uygulamalar

Staj Durumu

Var

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

T.C. S.B Temel Sağlık Hizmetleri Genel Md./ T.C. S.B. Sağlık Projesi Genel Md. / H.Ü. Beslenme ve Diyetetik Bölümü. Toplumun Beslenmede Bilinçlendirilmesi Saha Personeli için Toplum Beslenmesi Programı Eğitim Materyali, Ankara, 2002. 2. T. C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Md./ H.Ü. Beslenme ve Diyetetik Bölümü. Türkiye’ye Özgü Beslenme Rehberi, Ankara, 2015. 3. T.C. S.B Temel Sağlık Hizmetleri Genel Md. Gıda Güvenliği Daire Başkanlığı. Beslenme Bilgi Serisi. Ekim 2006. 4. Baysal A. Beslenme. 13. Baskı, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 2012

Dersin Web Sayfası

Yok

Öğrenme Çıktıları

  • Toplumun beslenme durumu ve beslenme alışkanlıklarının saptanmasında, değerlendirilmesinde ve yorumlanmasında bilgi ve beceri sahibi olur
  • Bireyin ve toplumun yeterli ve dengeli beslenme ile sağlık konusunda bilinçlendirilmesinin öğrenilmesi.
  • Halk sağlığı alanında çalışan sağlık profesyonelleri ile birlikte çalışabilme beceri ve yeteneği ile ekip çalışması becerisi kazanır
  • Özel gruplar için beslenme eğitim materyallerinin hazırlanmasının öğrenilmesi.
  • Veri toplama, değerlendirme ve rapor hazırlayabilme becerisi kazanır

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

Hafta Teorik
1 Staj
2 Staj
3 Staj
4 Staj
5 Staj
6 Staj
7 Staj
8 Staj
9 Staj
10 Staj
11 Staj
12 Staj
13 Staj
14 Staj
15 Staj
16 Staj Bitirme Sınavı
17

Değerlendirme

Değerlendirme Değer
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 0
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Değer
Final Sınavı 100

Öğrenci İş Yükü Hesabı

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma 5 3 15
Proje ve Hazırlığı 5 3 15
Ödev ve Hazırlığı 5 3 15
Laboratuvar ve Hazırlığı 0 0 0
Atölye ve Hazırlığı 0 0 0
Sunum ve Hazırlığı 5 3 15
Seminer ve Hazırlığı 5 3 15
Demo ve Hazırlığı 0 0 0
Araştırma ve Hazırlığı 5 3 15
Rapor ve Hazırlığı 5 3 15
Arasınav ve Hazırlığı 0 0 0
Kısa Sınav ve Hazırlığı 0 0 0
Final ve Hazırlığı 0 0 0
Teorik Ders Saati 0 0 0
Uygulama Ders Saati 0 0 0

Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

ÖÇ1
ÖÇ2
ÖÇ3
ÖÇ4
ÖÇ5