Tezli Yüksek Lisans - Eğitim Bilimleri Enstitüsü - Güzel Sanatlar Eğitimi

01/10/1999 Yüksek Lisans. Daha önce Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak açılan tezli yüksek lisans programı, 01/10/1999'dan itibaren Eğitim Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak sürdürülmektedir.

Aldıkları derslerden 21 kredi( 60 ECTS ) tamamlayan öğrenciler 4'lük sistem üzerinden en az 2 puan alıp derslerini bitirerek ve tez hazırlayarak Uzman derecesini almaya hak kazanmaktadır.

1)Lisans Diploması 2)ALES sınavından geçerli puan almak.

Lisans eğitimindeki tüm derslerini başarıyla tamamlamış olması ve belirlenene hedeflere ulaşmış olduğunu gösterir bir transklipte sahip olması.

Müzik Eğitimi alanında yüksek lisans derecesi alabilmek için A)21 kredilik ( 60 ECTS ) dersin tamamlanması B)Ortalamanın minimum 4 üzerinden 2 gerekmektedir. C)Başarıyla savunulmuş bir tez tamamlanmış olması gerekmektedir.

Türkiye'deki eğitim sisteminin ihtiyaçlarına ve günümüz müzik eğitiminin gerektirdiği lider müzik öğretmenleri yetiştirmek. Ayrıca ülkemizde müzik eğitimi ve sanat eğitiminin önemini kavramış,sanat eğitiminin önemli bir parçasını oluşturduğunun farkında olan öğrenciler mezun etmektir.

Müzik Eğitimi programından mezun olan öğrenciler öncelikle Yüksek Lisans derecesini almaya hak kazandıktan sonra Doktora programına müracaat ederek öğrenimlerine devam edebilirler. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğretmenlik yapabilirler veya Yüksek Öğretim Kurumuna bağlı üniversitelerde çalışabilirler.

Yüksek Lisans Programından başarıyla mezun olan öğrenciler, doktora programının gerektirdiği ALES ve İngilizce sınavlarını geçerek ayrıca doktora programına giriş için girilmesi gereken doktora giriş sınavını başararak lisansüstü öğrenimlerine devam edebilirler.

Vizeler %40, final sınavları %60. AA ile CC arası harfli notlar geçer, DC ile FF arası ise kalır olarak değerlendirilir. Ayrıca not ortalaması en az 2.00 olmak zorundadır.

Ders dönemini 21 krediyi (60ECTS) başarıyla tamamlayarak bitirmek ve tez savunmasını başarıyla geçmek.

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı, Program Başkanı, AKTS/DS koordinatörü Doç.Dilek Batıbay. Telefon: +902163454705/286 e-posta: dilek.batibay@marmara.edu.tr

• Müzik öğretmenliği birinci aşama (lisans) ile ilişkilendirilmiş yeterliliklerin genişlemesi ve güçlenmesi üzerine kurulmuş bilgi ve anlayışı ya da fırsatı, müzik eğitimi alanında, orijinal fikirlerin geliştirilmesinde ve uygulanmasında kullanabildiklerini gösterirler.
  • Bilgi, anlama ve problem çözme yeteneklerini müzik eğitimi alanı ile ilgili olarak geniş (ya da disiplinler-arası) bağlamlarda yeni veya yabancı ortamlarda uygulayabilirler.
  • Müzik eğitimi alanı ile ilgili araştırmalarında ulaştıkları sonuçları ve onları destekleyen bilgi ve tartışmaları uzman olan ya da olmayan kişilere açıkça ve muğlak olmayan bir şekilde iletebilirler.
  • Müzik eğitimi alanında büyük ölçüde kimseye bağlı olmaksızın veya özerk bir şekilde çalışmalarını sürdürmelerini sağlayacak öğrenme becerilerine sahiptirler.
  • Anadallarına yönelik büyük ölçüde kimseye bağlı olmaksızın veya özerk bir şekilde çalışmalarını sürdürmelerini sağlayacak öğrenme becerilerine sahiptirler.
  • Anadallarına ulusal ve evrensel müzik eserlerini seslendirmelerini sağlayacak öğrenme becerilerine sahiptirler.
  • Anadalları ile ilgili yöntem ve becerilerde ustalık gösterirler.
  • Müzik alanına ilişkin yeni eğitim teknolojilerini tanır ve kullanabilirler.