Tezli Yüksek Lisans - Fen Bilimleri Enstitüsü - Mühendislik Yönetimi (İngilizce)

Tezsiz programa ilk öğrenciler Ocak 2002 tarihinde alınmıştır.

Programı başarıyla bitiren öğrenciler Mühendislik Yönetimi Dalında TezsizYüksek Lisans derecesi almaya hak kazanırlar.

Dört senelik Mühendislik, Fen ve Sosyal Bilimlerden mezun olmuş öğrenciler programa başvurabilirler. Programa öğrenci kabulü lisans not ortalaması ile yapılmaktadır.

Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği ve Sistem Mühendisliği mezunları fark dersleri almazlar ve bunlardan muaf tutulurlar.

Herhangi bir lisans programından mezun olmak gerekmektedir. Lisans not ortalaması ne kadar yüksekse programa yerleşme ihtimali de o kadar artar.

Mühendislik Yönetimi Programı, değişik mühendislik, fen ve sosyal bilimleri disiplinlerinden gelen öğrencileri globalleşen dünyada modern ve rekabetçi yönetim bilgi, yaklaşım ve teknikleri ile donanmış yöneticiler olarak yetiştirmeyi hedefler.

Üretim ve Hizmet Sektörü dahil bütün sektörlerde çalışabilirler.

Lisanstan sonra gerekli koşullar sağlanıyorsa direkt tezli yüksek lisans ve doktora programına başvurulabilir.

Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi en fazla üç yarıyıldır. Bu süre içinde programı tamamlayamayacağı anlaşılan veya bu süre sonunda derslerini başarıyla tamamlamış olsa dahi GANO 2,50’nin altında kalan öğrencinin Enstitü ile ilişiği kesilir.

Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mühendislik Yönetimi Ana Bilim Dalı Göztepe Kampüsü Kadıköy İstanbul Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahu ALTINKUT UNCUOĞLU; ahu.uncuoglu@marmara.edu.tr; 0216 777 18 60