Lisans - İktisat Fakültesi - İktisat (İngilizce)

İngilizce İktisat Bölümü, 1983 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulmuş ve kısa sürede Türkiye'nin önde gelen iktisat bölümlerinden biri olmuştur. Bölüm, 2012 yılından itibaren Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi bünyesinde faaliyet göstermektedir.

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, İktisat alanında Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan üniversiteye giriş sınavı.

İngilizce İktisat Lisans programına kabul edilen öğrenciler, daha önce başka bir üniversitenin Lisans programında alıp başarılı oldukları bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, programda verilen dersin içeriğine uygun olması ve muafiyet komisyonunun onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.

Bölümümüzün öğretim dili İngilizce olduğu için İngilizce yeterlilik koşulu aranmaktadır.

Bölümümüz, uluslararası standartlarda yüksek seviyede lisans ve lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarıyla öğrencilerimizi akademik kariyer yapmaya ve devlet sektörü ve özel sektördeki çalışma hayatına hazırlamaktadır. Öğrencilerimizin yurt içi ve uluslararası alanlardaki başarıları bize gurur vermektedir.

Türkiye ekonomisine yön veren kamu kuruluşları (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Devlet Planlama Teşkilatı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu gibi). Bunların dışında bankalar, ulusal ve uluslararası şirketler, uluslararası ticaret firmaları, yatırım danışmanlık ve kredi firmaları, denetim firmaları ve borsa iş olanakları içindedir. Yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde öğretim üyeliği.

Birçok mezunumuz Avrupa ve Amerika'nın seçkin üniversitelerinde yüksek lisans ve doktora eğitimi almaktadır. 2005-2006 akademik yılından itibaren TÜBİTAK'ın son sınıf lisans öğrencileri için verdiği yurt içi lisans üstü bursunu bölümümüzden birçok lisanüstü öğrencimiz kazanmıştır.

Öğrenci değerlendirilmesi her akademik dönemde yapılan bir ara sınav ve bir final sınavı ile yapılmaktadır. Ara sınavın ağırlığı %40, final sınavının ağırlığı %60'tır. Öğrencinin bir dersten başarılı sayılması için final sınavından en az 50 ve ara sınav-final ortalamasından en az 50 alması gerekmektedir.

Öğrencilerin mezun olabilmek için dört yıl sonunda aldıkalrı bütün dersleri başarıyla tamamlayarak 148 krediyi (240 AKTS kredisini) tamamlamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca ağırlıklı not ortalamasının (GANO) 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir.

Tam Zamanlı

Bölüm web adresi: http://iibf.marmara.edu.tr/bolum/131304/bolumlerimiz/iktisat-(ingilizce) Bölüm e-posta adresi: economics@marmara.edu.tr Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Nurdan Aslan (nuraslan@marmara.edu.tr) Program Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Burcu Düzgün Öncel (burcu.duzgun@marmara.edu.tr) AKTS Koordinatörü: Doç. Dr. Mahmut Tekçe (mtekce@marmara.edu.tr) Bölüm Sekreteri: Eda Ünlü (economics@marmara.edu.tr)

Erasmus Değişim Programı, Sosyal ve Kültürel Aktiviteler

Bilgi