Tezli Yüksek Lisans - Sağlık Bilimleri Enstitüsü - Farmasötik Teknoloji

Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı 1987 yılında kurulmuştur. Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin Eczacılık Teknolojisi Bölümünün 2 anabilim dalından biridir.

Programın tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar Farmasötik Teknoloji alanında Yüksek Lisans diploma derecesi alırlar.

Eczacılık Fakültesi lisans mezunu olmak

Farmasötik Teknoloji alanında Yüksek Lisans eğitim süresi 2 yıldır. En az 21 kredilik dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler tez çalışmasına başlayabilir.

Farmasötik Teknolojinin kapsamını ve uygulama alanlarını bilir. Farmasötik Teknoloji prensipleri ve deney tekniklerini bilir ve uygular. İlaç endüstrisinde üretim teknikleri hakkında bilgi sahibi olur. Biyoeşdeğerlik, biyoyararlanım ve farmakokinetik konularında bilgi sahibi olur. Kontrollü salım sistemleri kapsamında polimerler, kontrollü salım dozaz şekilleri hakkında bilgi sahibi olur.

Ulusal ve uluslararası yüksek öğretim kurumlarında akademik kadro ve İlaç endürtisinde çalışma olanağı

Genel olarak yıl içi değerlendirmelerinin ( vize, ödev, proje vb) %40'ı, yıl sonu değerlendirmelerinin (final, ödev, proje vb) %60'ı. Hazırlanacak olan yuksek lisans tezinin akademik jüri tarafından başarılı bulunması

Program boyunca alınan dersleri başarı ile tamamlamak, hazırlanan yüksek lisans tezinin akademik juri tarafından başarılı bulunması

Prof. Dr. Timuçin UĞURLU; Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Başıbüyük/İSTANBUL

• Biyoeşdeğerlik, biyoyararlanım ve farmakokinetik konularında bilgi sahibi olur.
  • Kontrollü salım sistemleri kapsamında polimerler, kontrollü salım dozaj şekilleri hakkında bilgi sahibi olur.
  • Toz, granül, tablet teknolojisi ve katı dozaj şekillerindeki son gelişmeler hakkında bilgi sahibi olur.
  • Çözünürlük ve çözünme hızının biyoyararlanımdaki önemi hakkında bilgi sahibi olur.
  • İlaç endüstrisinde kullanılan akışkan yataklı sistemler hakkında bilgi sahibi olur.
  • İlaçların stabilitesi ve stabilite testleri hakkında bilgi sahibi olur.
  • Farmasötik teknolojide kullanılan analitik yöntemler hakkında bilgi sahibi olur.
  • Deney tasarımını ve matamatiksel modellemeyi öğrenir.
  • Literatür taramasını öğrenir.
  • Farmasötik teknoloji konusunda proje yazmayı öğrenir.
  • Farmasötik teknoloji konusunda deney yürütmeyi öğrenir.
  • Deneyleri sonucunda elde ettiği verileri makale haline dönüştürmeyi öğrenir.