Lisans - Sağlık Bilimleri Fakültesi - Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans Programı 2008-09 eğitim-öğretim yılı itibarı ile Marmara Üniversitesi Kartal Kampüsünde öğretime başlamıştır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon programını başarı ile tamamlayan öğrenciler Fizyoterapist unvanı kazanır.

Marmara Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim yönetmeliğine uygun olmak.Lise diplomasına sahip olmak. Üniversite giriş sınavında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’ne girmeye hak kazanmak için yeterli puanı almış olmak.

Lise diplomasına sahip olmak ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavdan yeterli puan almak.

Alınan dersleri başarıyla tamamlamak.

Bu programa kayıt olan öğrencilere, fizyoterapi ve rehabilitasyon bilim alanındaki temel kavramları, güncel eğitim öğretim uygulamalarını tanıtmak ve öğretmek, insan haklarına saygılı ve yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, bilimsel ve mesleki alanda yetkin bireyler yetiştirmek üzere yapılandırılmıştır.

1- Yataklı Tedavi Merkezleri (Üniversite, Devlet ve Sigorta Hasteneleri vb...) *Ortopedi ve Travmatoloji, *Nöroloji / Pediatrik Nöroloji, *Psikiatri, *Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, *Beyin ve Sinir Cerrahisi, *Genel Cerrahi, *Kardiyoloji, *Kalp damar cerrahisi, *Göğüs Hastalıkları / Göğüs Cerrahisi, *Çocuk Hastalıkları, *Üroloji, *Onkoloji, *Kadın Doğum, *Kulak-Burun-Boğaz, *Tüm Yoğun Bakımlar, *Plastik Cerrahi / Yanık Üniteleri, *Romatoloji, *Acil Servis Üniteleri, *Diş Üniteleri 2-)Rehabilitasyon Merkezleri / Protez-Ortez Üniteleri 3-)Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri 4-)Endüstri Alanları 5-)Okullar 6-)Spor Klüpleri 7-)Huzur Evleri 8-)Mesleki Rehabilitasyon Merkezleri 9-)Kaplıca Merkezleri

Lisansüstü eğitime geçiş için 60 ve üzeri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı puanına ve 50 ve üzeri Üniversitelerarası Dil Sınavı puanına sahip olmak.

Genel olarak yıl içi değerlendirmelerinin (Vize, ödev, proje vb.) %60’ı, yıl sonu değerlendirmelerinin (final, ödev, proje vb.) %40’ı hesaplanarak değerlendirilir.

Toplam 168 ECTS kredisini tamamlayarak ve 2.00/4.00 not ortalamasına sahip olarak 4 yıllık Lisans programı sonunda alınan dersleri başarı ile tamamlamak.

Tam zamanlı

Marmara Üniversitesi Başıbüyük Sağlık Kampüsü Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası Başıbüyük/Maltepe İstanbul Tel: 0216 399 93 71/1138 Faks: 0216 399 62 42 / Prof. Dr. Saadet Ufuk YURDALAN

• Ulusal ve uluslararsı boyutta Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve/veya ilişkili alanlardaki teori ve uygulamaları bilme becerisi
  • Fizyoterapi uygulamaları için gereken güncel bilgiye erişme becerisi