Tezli Yüksek Lisans - Sosyal Bilimler Enstitüsü - İşletme

İnsan Kaynakları Yönetimi Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programları, 2002-2003 eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçmiştir.

Programı başarıyla tamamlayan mezunlara İnsan Kaynakları Yönetimi alanında yüksek lisans diploması verilir.

Lisans diploması, ALES sınavından gerekli puana sahip olma, bilim dalı tarafından yapılan sınavda başarılı olma.

Formaldir. İşletme ve Çalışma Ekonomisi alanından gelen lisans mezunları doğrudan programa dahil olurken diğer bölüm mezunları bir yıllık bilimsel hazırlık programına yönlendirilir.

Programda yer alan derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.50 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve konusuyla ilgili bir alanda hazırladığı tezi seçilmiş bir jüri önünde başarıyla savunan öğrencilere İnsan Kaynakları Yönetimi alanında yüksek lisans diploması verilir.

Program insan kaynakları alanında çalışacak kişiler yetiştirmeye odaklıdır. Öğrencilere İKY konusunda yüksek lisans seviyesinde bilgiler aktarılır.

Bölüm mezunları işletmelerin insan kaynakları departmanlarında planlama, seçme, yerleştirme, eğitim, ücretleme, performans değerleme, özlük işleri gibi alanlarda istihdam edilirler.

İnsan Kaynakları Yönetimi Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programlarının mezunları lisans üstü öğrenimlerine devam etmek isterler ise doktora programlarına başvurabilirler.

Sınavlar dönem içinde bir vize sınavı, dönem sonunda bir final sınavı, olmak üzere iki adettir. Vize sınavının başarı notu üzerindeki ağırlığı %40, final sınavının ağırlığı ise %60'dır.

Öğrenciler derslere en az %70 oranında devam etme, yapılan sınavlar sonucunda başarılı olma ve tez hazırlama ve sunumunda başarılı bulunmaları durumunda mezun olmaya hak kazanırlar.

Prof. Dr. Binali Doğan Adres: Marmara Üniversitesi İ.İ.B.F. Ressam Namık İsmail Sokak No : 1 Bahçelievler - İstanbul Tel: 0 (212) 507 99 25

• İşletme Stratejileri ile insan kaynakları politikaları arasındaki ilişkiyi ayrıntısı ile bilir
  • İnsan Kaynakları bölümüne ilişkin sorunları kavrar, çözüm geliştirir
  • Stratejinin gelişimini ve işletme yönetimi ile insan kaynakları arasındaki ilişkiyi açıklar