Tezli Yüksek Lisans - Sosyal Bilimler Enstitüsü - İşletme

Bu program 2010 - 2011 eğitim ve öğretim yılında ilk defa öğrenci alarak faaliyete geçmiştir. Programın temel amaçları, sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli uzman personel açığının kapatılmasına katkı sağlamak ve sivil toplum kuruluşları ile ilgili araştırmaları bilimsel metotları uygulayarak gerçekleştirecek uzmanları yetiştirmektir. Ek olarak işletmelerde ve devlet kurumlarında çalışan ve STK'larla işbirliği içinde olan kişilerin eğitilmesi de amaçlanmaktadır.

M.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü kabul ve kayıt koşulları geçerlidir

Formal

Sosyal bilimler enstitüsünün Türkçe işletme yüksek lisans kabul ve koşulları bu program içinde geçerli olacaktır.

Sivil toplum örgütlerini sorunlarını araştırmak ve bu kurumların ihtiyaç duyabileceği orta kademe yöneticilerini yetiştirmek üzere dizayn edilmiştir.

Sivil toplum kuruluşlarında uzman ve yönetici pozisyonlarında çalışabilecekleri gibi, devlet kurumları ve işletmelerin ilgili birimlerinde çalışma imkanları bulunmaktadır.

Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler doktora programlarına başvurabilirler.

Vize + Final sınavları sonucunda öğrencinin yıl sonu notu hesaplanmaktadır.

Ders programındaki tüm dersleri başarıyla tamamlayan, genel akademik not ortalaması 2.50/4.00 olan ve tez çalışmasını başarıyla tamamladığı ilgili kurullar tarafından onaylanan öğrenciler mezun olurlar.

Prof.Dr. İbrahim ANIL Marmara Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümü Ressam Namık İsmail Sok. No.1 Bahçelievler - İstanbul

• Sivil toplum ve sivil toplum kuruluşu kavramlarının tarihsel süreç içindeki gelişimini anlar ve açıklayabilir
  • Bilimsel bir problemi kuramsal olarak ifade edebilir
  • Kuramsal olarak ifade edilen bir bilimsel problemi uygun yöntemler aracılığıyla sınayabilir