Önlisans - Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu - Giyim Üretim Teknolojisi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Yükseköğretim Kurulu'nun 23 Ocak 1991 tarihli kararı ile Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak kurulmuştur. Teknik Programlar Bölümü bünyesinde, okulumuzun kuruluşundan itibaren yer alan bu program, 2010-2011 yılından itibaren "Giyim Üretim Teknolojisi" programı adını almıştır.

Giyim Üretim Teknolojisi Teknikeri

Lise Diploması katsayısı alınır. Osym tarafından Merkezi olarak yerleştirilir.

Yatay geçiş ile kayıt yaptıracak öğrenciler için Yükseköğretim kurumları Yatay Geçiş Yönetmeliği uygulanmaktadır.

Yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.

Giyim Üretim Teknolojisi Programı'nın, iki eğitim-öğretim yılını kapsayan eğitim süresinde, uygulamalı ve teorik meslek derslerinin yanı sıra sanat, genel kültür ve işletme dersleri yer almaktadır. Geniş iş olanağı olan bu programda öğrenciler; tekstil üretim sürecini, hazır giyim üretiminin temel prensiplerini, konfeksiyon-hazır giyim üretim sürecini, giysi tasarım ve ürün geliştirme sürecini, tekstil malzeme ve özelliklerini, giysi üretiminde kullanılan ana ve yardımcı malzemelerini ve özelliklerini, giysi kalıbı hazırlama ve giysi üretiminde kullanılan temel teknikleri, makine ve aletlerin kullanımını ve bakımını yapmayı, hazır giyim üretim organizasyonu yapmayı, bilgisayar kullanmayı ve sanayide kullanılan CAD/ CAM ve benzeri programları kullanmayı, teknik rapor-föy hazırlamayı ve proje hazırlamayı, öğrenmektedirler.

Tekstil Konfeksiyon ve Hazır giyim üretimi yapan firmalar. (Üretim, yönetim,Planlama, Ürün araştırma ve geliştirme, Tasarım, Model uygulama, Kalite kontrol departmanlar) Modaevleri ve sipariş üretimi yapan firmalar. Hazır giyim ile ilgili Mümessil firmalar ve danışmanlık büroları.

Buradan mezun öğrencilerimiz DGS sınavları ile Tekstil alanındaki lisans programlarına geçiş yapabilmektedir. Tercih yapılabilecek lisans programları ise; Moda Giyim Tasarımı, Moda Tasarımı,Moda ve Tekstil Tasarımı,Tekstil Mühendisliği, Tekstil ve Moda Tasarımı.

Vize sınavının %40’ı Final sınavının %60’ ı not ortalamasını verir. “Marmara Üniversitesi Önlisans ve Lisan Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” uyarınca bağıl değerlendirme sistemi uygulanmaktadır. grup çalışması, araştırma, power point kullanarak bireysel konu anlatımları ve ödevler.

Kayıtlı olduğu öğretim programının ders, uygulama, staj gibi tüm gereklerini “Marmara Üniversitesi Önlisans ve Lisan Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” hükümlerine göre başarıyla tamamlamak ve Genel Ağırlıklı Not Ortalamasının (GANO) en az 2,00 olması gerekmektedir.

..

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü- Giyim Üretim Teknolojisi Programı. Dragos Kampüsü-İstanbul. Öğr.Gör. Nuray CEVİZ

..

- Tekstil teknolojisi ve konfeksiyon alanlarında mesleki bilgiye ve terminolojiye sahip olma