Tezli Yüksek Lisans - Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

• Mezunlar, alana/disipline ilişkin temel ve genel bilgilere sahip olur.
  • Mezunlar, disiplini/disiplin kısmını profesyonel olarak eğitim-öğretim kuruluşlarında öğretebilirler.
  • Mezunlar, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihinin problemlerini anlamaya yönelik tezler geliştirebilirler.
  • Mezunlar, Cumhuriyet dönemine ait siyasi, idarî ve sosyal hadiseleri analiz edebilirler.
  • Mezunlar, öğrendikleri bilgileri araştırmalarında kullanabilir/uygulayabilirler
  • Mezunlar, analiz ve sentez yapabilirler.
  • Mezunlar, disiplin içi takım çalışması yapabilme ve konuları müzakere edebilme becerisi kazanırlar.
  • Mezunlar, eleştirilerini yapıcı bir şekilde sunabilme ve inisiyatif kullanabilme becerisine sahip olurlar.
  • Mezunlar, yaşam boyu öğrenme davranışı edinirler.
  • Mezunlar, tarihi konuları araştırabilme ve problem çözebilme yeteneğini kazanırlar.
  • Mezunlar, mesleki ve etik sorumluluk anlayışına sahip olurlar.