Marmara University
Marmara University Lifelong Learning Programme

Yemek

Tüm kampüslerimizde bulunan yemekhanelerimizden günlük ortalama olarak 10 - 11 bin öğrencimiz faydalanmaktadır.

Göztepe, Bahçelievler, Nişantaşı, Anadolu Hisarı, Haydarpaşa, Bağlarbaşı, Kartal, Acıbadem, Başıbüyük Yerleşkelerimizde ise Aralık Aylarında yapılan yemek ihalesi ile 4 kap tabldot yemek satın alınmaktadır. Bu kampüslerden 2. Eğitim olanlarda hem öğle hem de akşam yemeği verilmektedir. Toplam bütün bu kampüslerde yemek yiyenlerin sayısı yıllık 1.900.000 kişidir. Buda günlük ortalama olarak 10 - 11 bin öğrenciye tekabül etmektedir. Bütün kampüslerimizde verilen yemek hizmeti kontrolü daire başkanlığımız tarafından yapılmaktadır. 

Yüklenici Firma yemekleri yerleşkelerimize ısıyı ve havayı geçirmeyen termoboxlarda taşımaktadır.Yerleşkelerimize getirilen hazır yemekler servise hazırlanarak servis saati dağıtılmaktadır. Yemek servis katlarına fırınlar kurularak yemeklerin sıcak ve taze kalması sağlanmaktadır. Servis saatleri yerleşkelerimizdeki bölümlerin öğle tatili gözönüne alınarak Daire Başkanlığımızca belirlenmektedir.

Sunulan yemeklerden hergün numune alınarak 72 saat uygun koşullarda saklanmaktadır. Ayda birkez ise alınan numunelerden herhangi biri seçilerek yetkili laboratuvarlara tahlile gönderilmektedir. Bu tahlil sonuçları Daire Başkanlığımız tarafından arşivlenmektedir.