Program Tanımları
Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı Ortodonti Doktora Programı 19.04.1995 yılı itibari ile öğretime başlamıştır. Program ortodontik tedavi hizmetlerinin yüksek kalitede verilmesi için uluslarası standartlarda uygulanan tedavi yöntemleri ile donatılmış ortodontistler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Doctorate
Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmak. TOEFL IBT (minimum 66 puan almış olmak), Yabancı uyruklu öğrenciler için GRE (Quantitative reasoning, minimum 153 puan almak) Başvurdukları puan türünde ALES’ten en az 60 puan veya eşdeğerliği kabul edilen diğer sınavların birinden alınmış denk puana sahip olması gerekmektedir. • Yabancı uyruklu adaylar için ALES puanı şartı aranmaz. • YÖKDİL/YDS/e-YDS/ÜDS/KPDS veya Üniversiteler arası Kurul tarafından eşdeğerliliği kabul edilen sınavlardan en az 55 puan almak gerekmektedir. • YÖKDİL, KPDS, ÜDS, YDS, e-YDS gibi sınavlar "Sınavın yapıldığı tarihten itibaren 5 yıl geçerlidir. • İngilizce için eşdeğerliği kabul edilen sınavlar: CAE, CPE, TOEFL iBT, PEARSON PTE Academic‘tir
Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmuş olmak.
Alınan dersleri başarıyla tamamlamak, ders dönemini takiben yapılacak olan yeterlilik sınavının ve hazırlanacak olan doktora tezinin akademik jüri önünde başarı ile savunulması.
Ortodonti Doktora Programı, programa kabul edilen dişhekimlerini ortodonti ve dentofasiyal ortopedi alanında Erasmus projesinin esasları doğrultusunda eğitmeyi hedeflemektedir. Programın ana amacı dişhekimlerini modern ortodonti uygulamalarını gerçekleştirebilecek teorik ve klinik bilgi birikimine ve beceri düzeyine ulaştırmaktır. Program akademik eğitimin gerekleri doğrultusunda bilim doktoru adaylarını bilimsel metodoloji, araştırma planlama, araştırma bulgularını sözlü ve yazılı olarak sunma konularında da yetkinleştirmeyi hedeflemektedir.
Devlete bağlı veya özel hastahane, klinik, muayenehane, poliklinik ve Ağız Diş Sağlığı merkezlerinde istihdam edilmektedirler. Ayrıca ulusal ve uluslararası üniversitelerde akademisyen olarak görev yapabilmektedirler.
Yok.
Genel olarak yıl içi değerlendirmelerinin (Vize, ödev, proje vb.) %40’ı, yıl sonu değerlendirmelerinin (final, ödev, proje vb.) %60’ı, ders dönemini takiben yapılacak yeterlilik sınavı ve program sonunda hazırlanacak olan doktora tezinin akademik jüri tarafından başarılı bulunması.
Program boyunca alınan dersleri başarı ile tamamlamak,hastahane uygulamalarını başarı ile tamamlamak ders dönemini takiben yapılan yeterlilik sınavının ve hazırlanan doktora tezinin akademik jüri tarafından başarılı bulunması.
Tam zamanlı
Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Başıbüyük, Başıbüyük Yolu Marmara Üniversitesi Başıbüyük Sağlık Yerleşkesi 9/3, 34854 Başıbüyük - Maltepe/Maltepe/Maltepe/İstanbul Doç. Dr. Murat Tozlu
3 boyutlu model tarayıcı Ağız içi dijital tarama 3dMD stereophotogrammetry Aligner planlama ve üretimi Yarık damak dudak kliniği Sefalometri ve CBCT veri analizi için yazılımlar