Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Su Ürünleri - Yüksek Lisans - 2014 | SUR7008 | Akuakültürde Hijyen ve Profilaksi | Seçmeli | 1 | 8,00 | 3 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Su Ürünleri - Yüksek Lisans - 2014 | SUR7008 | Akuakültürde Hijyen ve Profilaksi | Seçmeli | 1 | 8,00 | 3 | 0 |
Hijyen amaçlı çalışmalar(kuluçkalık,havuz,ekipman ile ilgili),kimyasal madde banyoları,balık yumurtası dezenfeksiyonu,su bitkileri ve alg kontrolü,yemlerin korunması ve depolanması,dezenfektan ve antiseptik maddeler,(asit ve alkaliler,ağır metaller,tuzlar,oksidan maddeler)kimyasal maddelerin mikroplaza etki şekilleri
-
Balık Yemi Hazırlanması ve Depolanması (Yaş Yemler, Kuru Yemler), Kuluçkalık, Tank, Toprak Havuzlarda Hijyenik Çalışmalar, Yumurta ve Balıklara Uygulanan Kimyasal Madde Banyoları, Hijyen Sağlanmasında Kullanılan Kimyasal Maddeler, Dezenfektan ve Antiseptik Maddeler ve Etki Yolları (Şekilleri), İnorganik Dezenfektan Maddeler, Organik Dezenfektan Maddeler, Gaz Dezenfektanlar, Ultraviole Dezenfektanlar, Ozonlama, Besinlerde Zararlı Olabilen Mikroorganizmalar, Virüsid, Bakterisid, Alpisid ve Funpusid 'ler, Balık Havuzlarında Su Bitkilerinin Kontrolu.
Anlatım/sunum, soru-cevap, tartışma, problem çözme, örnek olay, deney/laboratuvar, gözlem, gezi, dramatizasyon, proje, ödev vb
Yok
Türkçe
A Practical Guide for the Freshwater Fish Farmer, H. J. Schlotfeldt ve D. J. Alderman, European Association of Fish Pathologists, 1995 Balık Hastalıkları, Mustafa Arda, Selçuk Seçer, Mustafa Sarıeyyüpoğlu, Ankara, 2002
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Balık Yemi Hazırlanması ve Depolanması (Yaş Yemler, Kuru Yemler) |
2 | Kuluçkalık, Tank, Toprak Havuzlarda Hijyenik Çalışmalar |
3 | Yumurta ve Balıklara Uygulanan Kimyasal Madde Banyoları |
4 | Hijyen Sağlanmasında Kullanılan Kimyasal Maddeler |
5 | Dezenfektan ve Antiseptik Maddeler ve Etki Yolları (Şekilleri) |
6 | İnorganik Dezenfektan Maddeler |
7 | Organik Dezenfektan Maddeler |
8 | Ara Sınav Haftası |
9 | Gaz Dezenfektanlar |
10 | Ultraviole Dezenfektanlar |
11 | Ozonlama |
12 | Besinlerde Zararlı Olabilen Mikroorganizmalar |
13 | Besinlerde Zararlı Olabilen Mikroorganizmalar |
14 | Virüsid, Bakterisid, Alpisid ve Fungusid 'ler |
15 | Balık Havuzlarında Su Bitkilerinin Kontrolu |
16 | Ders Çalışma Haftası |
17 | Yarı Yıl Sonu Sınavı |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 50 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 50 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 1 | 58 | 58 |
Proje ve Hazırlığı | 2 | 24 | 48 |
Ödev ve Hazırlığı | 1 | 14 | 14 |
Sunum ve Hazırlığı | 2 | 14 | 28 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 14 | 14 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 28 | 28 |
ÖÇ1 | |||||||||||||||||
ÖÇ2 | |||||||||||||||||
ÖÇ3 | |||||||||||||||||
ÖÇ4 | |||||||||||||||||
ÖÇ5 |