Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Kimya - Lisans | KMY336 | Besin Kimyası | Seçmeli | 6 | 4,00 | 2 | 2 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Kimya - Lisans | KMY336 | Besin Kimyası | Seçmeli | 6 | 4,00 | 2 | 2 |
Besin Maddelerinin nitel ve nicel bileşimlerini, içine katılan zararlı zararsız katkı maddelerinden ve besinlerin bozulması esnasında oluşan reaksiyonların incelenmesi ve besin teknolojisi hakkında temel bilgilerin verilmesi.
-
Besin Elementleri Yağlar ve yağ teknolojisi Doğal ve Sentetik Antioksidanlar Fosfolipidler, Proteinler, Karbonhidratlar Buğday ve buğday tanesinin özellikleri Vitaminler Su ve Suyun Yaşamsal Önemi Şeker Asidler Anorganik Tuzlar ve Elementler Gıda katkı maddeleri Çeşitli gıda maddelerin yapılan bazı analizler.
Power point slayt yansısı, gösterimler, karatahta notları ile desteklenmiş konu anlatımı.
Yok
Türkçe
1) Ders notları 2) Besin Kimyası - Prof. Dr. Güner ERKMAN
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Besin elementleri |
2 | Yağlar ve yağ teknolojisi |
3 | Doğal ve Sentetik Antioksidanlar |
4 | Fosfolipidler |
5 | Proteinler |
6 | Karbonhidratlar |
7 | Pektik Maddeler |
8 | Ara Sınav Haftası |
9 | Buğday ve buğday tanesinin özellikleri |
10 | Vitaminler |
11 | Su ve suyun yaşamsal önemi |
12 | Şeker Asidler |
13 | Nişasta ve Glukojen |
14 | Anorganik Tuzlar ve Elementler |
15 | Gıda Katkı Maddeleri |
16 | Ders Çalışma Haftası |
17 | Yarı Yıl Sonu Sınavı |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 16 | 4 | 64 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 8 | 8 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 16 | 16 |
ÖÇ1 | |||||||||||||||||
ÖÇ2 | |||||||||||||||||
ÖÇ3 | |||||||||||||||||
ÖÇ4 | |||||||||||||||||
ÖÇ5 |