Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY2004 | Besin Mikrobiyolojisi | Zorunlu | 4 | 4,00 | 2 | 2 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY2004 | Besin Mikrobiyolojisi | Zorunlu | 4 | 4,00 | 2 | 2 |
Bakteriler ve diğer mikroorganizmalar, mikroorganizma florası, dezenfeksiyon, sterilizasyon, besinler aracılığıyla meydana gelen hastalıklar, yiyecek ve içeceklerin hazırlanması ve üretiminde mikroorganizmaların önemi, HACCP.
-
Besinlerin üretiminde, bozulmasında ve besinlerle insanlara enfeksiyon hastalıklarının bulaşında mikrobiyolojinin yeri.
Konferans tipi ders ve laboratuar uygulama
Yok
Türkçe
Food Microbiology, Fundementals and Frontiers, Doyle MP, Beuchat LR, Montville TJ (eds). American Society for Microbiology Press, Washington DC
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Mikrobiyolojinin temel ilkelerine giriş |
2 | Bakterilerin genel özellikleri, bakterilerin çoğalmaları için gereksinimler |
3 | Mantarların genel özellikleri, küfler, mayalar |
4 | Virüslerin ve parazitlerin genel özellikleri |
5 | Besin kaynaklı zehirlenmelere neden olan etmenlere giriş, besin zehirlenmesi belirtileri |
6 | Bakteriyel besin zehirlenmeleri |
7 | Küf ve küflerin ürettiği mikotoksinler, virüsler |
8 | Parazitik protozoalar ve solucanlar, prionlar |
9 | ARA SINAV |
10 | Doğal toksinler |
11 | Besin güvenliğini bozan organik kimyasallar |
12 | Besin güvenliğini bozan inorganik kimyasallar |
13 | Besinlerin bozulmasına giriş, kırmızı etler |
14 | Kümes hayvanları, et ürünleri |
15 | Balık ve diğer deniz ürünleri, süt ve süt ürünleri |
16 | Sebze ve meyveler, tahıl ve tahıl ürünleri |
17 | konserve yiyecekler, Besinlerde kullanılan bozulmayı önleyici koruyucular |
18 | FİNAL |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 10 | 1 | 10 |
Proje ve Hazırlığı | 10 | 1 | 10 |
Ödev ve Hazırlığı | 10 | 1 | 10 |
Laboratuvar ve Hazırlığı | 10 | 1 | 10 |
Atölye ve Hazırlığı | 10 | 1 | 10 |
Sunum ve Hazırlığı | 10 | 1 | 10 |
Seminer ve Hazırlığı | 10 | 1 | 10 |
Demo ve Hazırlığı | 10 | 1 | 10 |
Araştırma ve Hazırlığı | 10 | 1 | 10 |
Rapor ve Hazırlığı | 10 | 1 | 10 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
Teorik Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
ÖÇ1 | |||||||||||||||
ÖÇ2 | |||||||||||||||
ÖÇ3 | |||||||||||||||
ÖÇ4 | |||||||||||||||
ÖÇ5 |