| Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
| Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY2054 | Beslenme Ekolojisi | Seçmeli | 1 | 3,00 | 3 | 0 |
| Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
| Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY2054 | Beslenme Ekolojisi | Seçmeli | 1 | 3,00 | 3 | 0 |
Çevresel faktörlerin ve beslenme üzerinde etkisinin değerlendirilmesi ve ülke beslenme alışkanlıkları farklılıklarının öğretilmesi
-
-Beslenme ve çevre etkileşimi -Tarihsel süreçte beslenme alışkanlıklarında oluşan değişiklikler -Ülkelerin beslenme alışkanlıkları arasındaki farklılıkları -Tarih öncesi ve sonrası dönemlerde -Dinler ve beslenme -Beslenmeyei etkileyen ekonomik, politik, sosyal, coğrafi nedenler (17.07.2025 ders içeriği güncellenmiştir.)
Anlatım, ödev hazırlama
Yok
Türkçe
-Baysal, A, Kutluay-Merdol, T. Sasır. H. et al.: Türk Mutfağında örnekler, Kültür Bakanlığı, 1993 -Kutluay Merdol, t, Tarihten Günümüze Toplumlar ve beslenme alışkanlıkları, Türk Halk Kültürü araştırma ve tanıtım Vakıf Yayın, 1998 -Belge, M., Tarih boyunca Yemek Kültürü, 2001 -Tannahill, R.: Food in History, 1975 -Goodman, Al, Dufour, D., Pelto, G: Nutritional Antropology, 1999 -www.as.ua.edu (Nutritional Antropology)
Yok
| Hafta | Teorik |
|---|---|
| 1 | Ekolojiye Giriş |
| 2 | Ekoloji ve Beslenme |
| 3 | Tarihsel Süreçte Beslenme |
| 4 | Tarihsel Süreçte Beslenme |
| 5 | Ülkelerin Beslenme Alışkanlıkları |
| 6 | Dinler ve Beslenme Alışkanlıkları |
| 7 | Gastrodiplomasi |
| 8 | Ara Sınav Haftası |
| 9 | Turizm ve Beslenme |
| 10 | Sürdürülebilir Beslenme - 1 |
| 11 | Sürdürülebilir Beslenme - 2 |
| 12 | Sürdürülebilir Mutfak |
| 13 | Besin Üretim Sistemleri ve Sürdürülebilirlik |
| 14 | Ekonominin Beslenmeye Etkisi |
| 15 | Politikanın Beslenmeye Etkisi |
| 16 | Grup Çalışması |
| 17 | Yarı Yıl Sonu Sınavı |
| Değerlendirme | Değer |
|---|---|
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
| Final Sınavı | 100 |
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 7 | 1 | 7 |
| Proje ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
| Ödev ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
| Laboratuvar ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
| Atölye ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
| Sunum ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
| Seminer ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
| Demo ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
| Araştırma ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
| Rapor ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
| Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
| Kısa Sınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
| Final ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
| Teorik Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
| Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
| ÖÇ1 | |||||||||||||||
| ÖÇ2 | |||||||||||||||
| ÖÇ3 | |||||||||||||||
| ÖÇ4 | |||||||||||||||
| ÖÇ5 |