Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY2054 | Beslenme Ekolojisi | Zorunlu | 1 | 3,00 | 3 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY2054 | Beslenme Ekolojisi | Zorunlu | 1 | 3,00 | 3 | 0 |
Çevresel faktörlerin ve beslenme üzerinde etkisinin değerlendirilmesi ve ülke beslenme alışkanlıkları farklılıklarının öğretilmesi
-
-Beslenme ve çevre etkileşimi -Tarihsel süreçte beslenme alışkanlıklarında oluşan değişiklikler -Ülkelerin beslenme alışkanlıkları arasındaki farklılıkları -Tarih öncesi ve sonrası dönemlerde -Dinler ve beslenme -Beslenmeyei etkileyen ekonomik, politik, sosyal, coğrafi nedenler
Anlatım, ödev hazırlama
Yok
Türkçe
-Baysal, A, Kutluay-Merdol, T. Sasır. H. et al.: Türk Mutfağında örnekler, Kültür Bakanlığı, 1993 -Kutluay Merdol, t, Tarihten Günümüze Toplumlar ve beslenme alışkanlıkları, Türk Halk Kültürü araştırma ve tanıtım Vakıf Yayın, 1998 -Belge, M., Tarih boyunca Yemek Kültürü, 2001 -Tannahill, R.: Food in History, 1975 -Goodman, Al, Dufour, D., Pelto, G: Nutritional Antropology, 1999 -www.as.ua.edu (Nutritional Antropology)
Yok
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | - | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | ZEHRA MARGOT ÇELİK |
Ofis/Oda No | - | Ofis/Oda No | |
Telefon | - | Telefon | |
E - Posta | - | E - Posta | |
Web | - | Web | |
Öğrenci Görüşme Saatleri | - | Öğrenci Görüşme Saatleri |
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Beslenme ve çevre Etkileşimi |
2 | Antik Çağ Dönemi ve Beslenme |
3 | M.Ö. Dönemde Beslenme |
4 | M.S. Döneminde Beslenme |
5 | Tarihsel Süreçte Besin Üretimi ve Tüketimi |
6 | Tarihsel Süreçte Besin Üretim Araç-Gereçleri |
7 | Tarihsel Süreçte Beslenme Alışkanlıklarında Oluşan Değişiklikler-I |
8 | Ara Sınav Haftası |
9 | Tarihsel Süreçte Beslenme Alışkanlıklarında Oluşan Değişiklikler-II |
10 | Ülkelerin beslenme alışkanlıkları arasındaki farklar -I |
11 | Ülkelerin beslenme alışkanlıkları arasındaki farklar -II |
12 | Dinlerin Beslenmeye Etkisi |
13 | Ekonominin beslenmeye etkisi |
14 | Politikanın beslenmeye etkisi |
15 | Sosyal Durumun ve çevrenin beslenmeye etkisi |
16 | Ders Çalışma Haftası |
17 | Yarı Yıl Sonu Sınavı |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 0 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 100 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 7 | 1 | 7 |
Proje ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
Ödev ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
Laboratuvar ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
Atölye ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
Sunum ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
Seminer ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
Demo ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
Araştırma ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
Rapor ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |