Marmara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi

Programlar Hakkında Bilgi

Lisans - Fen-Edebiyat Fakültesi - Biyoloji (İÖ)

Müfredat Adı Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Dönem AKTS Teorik Uygulama
Biyoloji (İÖ) (Ana Müfredat) BYL476 Endüstriyel Mikroorganizmalar Seçmeli 8 5,00 2 0

Dersin İçeriği

Dersin Amacı

Endüstriyel Mikroorganizmalar ve Ürün Oluşumu, Gıda ve Sağlık Endüstrisinde Mikroorganizmalar Tarafından Üretilen Ürünler Hakkında Öğrencilere Bilgi Vermek

Öğrenim Türü

-

Dersin İçeriği

Endüstriyel mikroorganizmalar tarafından üretilen primer ve sekonder metabolitler, antibiyotikler, vitaminler ve aminoasitler, steroidler, enzimler, etanol, sirke, sitrik asit ve diğer organik bileşikler, endüstriyel mantarlar ve mayalar hakkında genel bilgi.

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları

soru-cevap, power point sunum, anlatım

Staj Durumu

Yok

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Madigan MT, Martinko JM, Stahl D, Clark D. Brock Biology of Microorganisms. 13th Edition, Benjamin Cummings, US,2012.

Dersin Web Sayfası

-

Öğrenme Çıktıları

  • Endüstriyel mikroorganizmalar ve ürünleri hakkında bilgi vermek.
  • Endüstriyel ürünleri üretmekte kullanılan fermentasyon teknolojisini anlamak.
  • Primer ve sekonder metabolitler ve endüstriyel fermentasyon hakkında bilgi edinmek
  • Gıda ve sağlık endüstrisinde kullanılan endüstriyel mikroorganizma ürünlerinin önemini anlamak.
  • İmmobilize enzimler ve hücreler hakkında bilgi edinmek.
  • Outline the current method employed for gene therapy.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

Hafta Teorik
1 Endüstriyel Mikrobiyoloji ve Ürün Oluşumu
2 Endüstriyel Mikroorganizmalar ve Ürünleri
3 Primer ve Sekonder Metabolitler
4 Büyük Çaplı Fermentasyon İşlemleri
5 Endüstriyel Fermantasyonlar
6 Antibiyotikler@ İzolasyonu ve Karakterizasyonu
7 Penisilinin Endüstriyel Üretimi
8 Vize haftası
9 Tetrasiklinin Endüstriyel Üretimi
10 Vitaminler
11 Aminoasitler
12 Steroidler ve Diğer Biyolojik Dönüşümler
13 Endüstriyel Ürünler Olarak Enzimler
14 Besin endüstrisinde Kullanılan Ürünler; Şarap, Bira, Damıtılmış Alkol, Sirke
15 Besin endüstrisinde kullanılan ürünler; Sitrik Asitler, diğer Organik Bileşikler, Mayalar ve Mantarlar
16 Çalışma Haftası
17 Final haftası

Değerlendirme

Değerlendirme Değer
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Değer
Final Sınavı 100

Öğrenci İş Yükü Hesabı

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma 1 14 14
Araştırma ve Hazırlığı 1 28 28
Arasınav ve Hazırlığı 1 28 28
Final ve Hazırlığı 2 28 56

Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi