Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Biyoloji (İÖ) (Ana Müfredat) | BYL476 | Endüstriyel Mikroorganizmalar | Seçmeli | 8 | 5,00 | 2 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Biyoloji (İÖ) (Ana Müfredat) | BYL476 | Endüstriyel Mikroorganizmalar | Seçmeli | 8 | 5,00 | 2 | 0 |
Endüstriyel Mikroorganizmalar ve Ürün Oluşumu, Gıda ve Sağlık Endüstrisinde Mikroorganizmalar Tarafından Üretilen Ürünler Hakkında Öğrencilere Bilgi Vermek
-
Endüstriyel mikroorganizmalar tarafından üretilen primer ve sekonder metabolitler, antibiyotikler, vitaminler ve aminoasitler, steroidler, enzimler, etanol, sirke, sitrik asit ve diğer organik bileşikler, endüstriyel mantarlar ve mayalar hakkında genel bilgi.
soru-cevap, power point sunum, anlatım
Yok
Türkçe
Madigan MT, Martinko JM, Stahl D, Clark D. Brock Biology of Microorganisms. 13th Edition, Benjamin Cummings, US,2012.
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Endüstriyel Mikrobiyoloji ve Ürün Oluşumu |
2 | Endüstriyel Mikroorganizmalar ve Ürünleri |
3 | Primer ve Sekonder Metabolitler |
4 | Büyük Çaplı Fermentasyon İşlemleri |
5 | Endüstriyel Fermantasyonlar |
6 | Antibiyotikler@ İzolasyonu ve Karakterizasyonu |
7 | Penisilinin Endüstriyel Üretimi |
8 | Vize haftası |
9 | Tetrasiklinin Endüstriyel Üretimi |
10 | Vitaminler |
11 | Aminoasitler |
12 | Steroidler ve Diğer Biyolojik Dönüşümler |
13 | Endüstriyel Ürünler Olarak Enzimler |
14 | Besin endüstrisinde Kullanılan Ürünler; Şarap, Bira, Damıtılmış Alkol, Sirke |
15 | Besin endüstrisinde kullanılan ürünler; Sitrik Asitler, diğer Organik Bileşikler, Mayalar ve Mantarlar |
16 | Çalışma Haftası |
17 | Final haftası |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 1 | 14 | 14 |
Araştırma ve Hazırlığı | 1 | 28 | 28 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 28 | 28 |
Final ve Hazırlığı | 2 | 28 | 56 |