Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Biyomühendislik - Biyomühendislik (İngilizce) - Tezli Yüksek Lisans -2014 | BIOE7011 | Fermentation Technology | Seçmeli | 1 | 8,00 | 3 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Biyomühendislik - Biyomühendislik (İngilizce) - Tezli Yüksek Lisans -2014 | BIOE7011 | Fermentation Technology | Seçmeli | 1 | 8,00 | 3 | 0 |
Dersin amacı, öğrencilere Fermantasyon Teknolojisi konusunda sağlam bir temel sağlamak, bilgilerini biyoürünler ve biyoyakıtlar için fermantasyon süreçlerini tasarlamak ve optimize etmek için uygulamalarını sağlayarak verimlilik, verim ve ürün kalitesini garanti etmektir. Dersin sonunda öğrenciler, ileri fermantasyon teknikleri ve teknolojilerinin uygulanması yoluyla biyofarmasötik, yiyecek ve içecek, biyoenerji ve çevresel biyoremediasyon gibi endüstrilere etkili bir şekilde katkıda bulunmak için gerekli becerilerle donatılacaklardır.
-
Bu derste öğrenciler, mikrobiyal fermantasyon yolları, biyoreaktör tasarımı ve işletimi, aşağı akış işleme teknikleri ve çeşitli endüstrilerdeki gerçek dünya uygulamaları gibi konuları keşfederek Fermantasyon Teknolojisinin ilkelerini ve uygulamalarını derinlemesine inceleyeceklerdir. Teorik bilgi ve uygulamalı deneyimin birleşimi sayesinde öğrenciler, fermantasyon süreci ve bunun çeşitli biyoteknolojik ve endüstriyel bağlamlardaki önemi hakkında kapsamlı bir anlayış kazanacaklardır.
-
-
İngilizce
-
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Fermantasyon süreçlerine genel bakış |
2 | Fermantasyonda mikrobiyal fizyoloji ve metabolizma |
3 | Aerobik ve anaerobik fermantasyon yolları |
4 | Endüstriyel mikroorganizmalar ve metabolik yetenekleri |
5 | Biyoreaktör çeşitleri ve uygulamaları |
6 | Biyoreaktör ölçeğinin büyütülmesi ve optimizasyonu |
7 | Mikrobiyal büyümenin ve ürün oluşumunun kinetiği |
8 | Çevrimiçi ve çevrimdışı izleme teknikleri |
9 | Hücre toplama ve ayırma teknikleri |
10 | Ürün geri kazanımı, saflaştırılması ve formülasyonu |
11 | Biyofarmasötik üretimi |
12 | Yiyecek ve içecek fermantasyonu |
13 | Biyoyakıt üretimi ve çevresel biyolojik iyileştirme |
14 | Tekrar |
15 | |
16 | |
17 |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 50 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 50 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 14 | 6 | 84 |
Proje ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Ödev ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Laboratuvar ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Atölye ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Sunum ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Seminer ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Demo ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Araştırma ve Hazırlığı | 3 | 15 | 45 |
Rapor ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Arasınav ve Hazırlığı | 3 | 15 | 45 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 20 | 20 |
Teorik Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
ÖÇ1 | |||||||||||
ÖÇ2 | |||||||||||
ÖÇ3 | |||||||||||
ÖÇ4 | |||||||||||
ÖÇ5 |