Marmara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi

Programlar Hakkında Bilgi

Tezli Yüksek Lisans - Fen Bilimleri Enstitüsü - Biyomühendislik (İngilizce)

Müfredat Adı Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Dönem AKTS Teorik Uygulama
Biyomühendislik - Biyomühendislik (İngilizce) - Tezli Yüksek Lisans -2014 BIOE7011 Fermentation Technology Seçmeli 1 8,00 3 0

Dersin İçeriği

Dersin Amacı

Dersin amacı, öğrencilere Fermantasyon Teknolojisi konusunda sağlam bir temel sağlamak, bilgilerini biyoürünler ve biyoyakıtlar için fermantasyon süreçlerini tasarlamak ve optimize etmek için uygulamalarını sağlayarak verimlilik, verim ve ürün kalitesini garanti etmektir. Dersin sonunda öğrenciler, ileri fermantasyon teknikleri ve teknolojilerinin uygulanması yoluyla biyofarmasötik, yiyecek ve içecek, biyoenerji ve çevresel biyoremediasyon gibi endüstrilere etkili bir şekilde katkıda bulunmak için gerekli becerilerle donatılacaklardır.

Öğrenim Türü

-

Dersin İçeriği

Bu derste öğrenciler, mikrobiyal fermantasyon yolları, biyoreaktör tasarımı ve işletimi, aşağı akış işleme teknikleri ve çeşitli endüstrilerdeki gerçek dünya uygulamaları gibi konuları keşfederek Fermantasyon Teknolojisinin ilkelerini ve uygulamalarını derinlemesine inceleyeceklerdir. Teorik bilgi ve uygulamalı deneyimin birleşimi sayesinde öğrenciler, fermantasyon süreci ve bunun çeşitli biyoteknolojik ve endüstriyel bağlamlardaki önemi hakkında kapsamlı bir anlayış kazanacaklardır.

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları

-

Staj Durumu

-

Dersin Sunulduğu Dil

İngilizce

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

-

Dersin Web Sayfası

-

Öğrenme Çıktıları

  • Fermantasyon Süreçlerinin Kapsamlı Anlaşılması
  • Biyoreaktör Operasyonunda Yeterlilik
  • Proses İzleme ve Kontrol
  • Ürün İzolasyonu ve Sonraki İşleme
  • Fermantasyon Teknolojisinin Uygulanması

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

Hafta Teorik
1 Fermantasyon süreçlerine genel bakış
2 Fermantasyonda mikrobiyal fizyoloji ve metabolizma
3 Aerobik ve anaerobik fermantasyon yolları
4 Endüstriyel mikroorganizmalar ve metabolik yetenekleri
5 Biyoreaktör çeşitleri ve uygulamaları
6 Biyoreaktör ölçeğinin büyütülmesi ve optimizasyonu
7 Mikrobiyal büyümenin ve ürün oluşumunun kinetiği
8 Çevrimiçi ve çevrimdışı izleme teknikleri
9 Hücre toplama ve ayırma teknikleri
10 Ürün geri kazanımı, saflaştırılması ve formülasyonu
11 Biyofarmasötik üretimi
12 Yiyecek ve içecek fermantasyonu
13 Biyoyakıt üretimi ve çevresel biyolojik iyileştirme
14 Tekrar
15
16
17

Değerlendirme

Değerlendirme Değer
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Değer
Final Sınavı 100

Öğrenci İş Yükü Hesabı

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma 14 6 84
Proje ve Hazırlığı 0 0 0
Ödev ve Hazırlığı 0 0 0
Laboratuvar ve Hazırlığı 0 0 0
Atölye ve Hazırlığı 0 0 0
Sunum ve Hazırlığı 0 0 0
Seminer ve Hazırlığı 0 0 0
Demo ve Hazırlığı 0 0 0
Araştırma ve Hazırlığı 3 15 45
Rapor ve Hazırlığı 0 0 0
Arasınav ve Hazırlığı 3 15 45
Kısa Sınav ve Hazırlığı 0 0 0
Final ve Hazırlığı 1 20 20
Teorik Ders Saati 0 0 0
Uygulama Ders Saati 0 0 0

Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

ÖÇ1
ÖÇ2
ÖÇ3
ÖÇ4
ÖÇ5