Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
2022 - Eczacılık - Lisans | ECZ5243 | Fitokimyasal Analizler I | Seçmeli | 9 | 2,00 | 2 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
2022 - Eczacılık - Lisans | ECZ5243 | Fitokimyasal Analizler I | Seçmeli | 9 | 2,00 | 2 | 0 |
Bitkisel droglardan ekstrelerin hazırlanması, biyolojik aktiviteleri ve fitokimyasal bileşiklerin miktar tayini
-
Ekstraksiyon yöntemleri (maserasyon, Soxhlet) Analizler için stok çözeltilerin hazırlanması Antioksidan aktivite yöntemleri ve mekanizmaları Antioksidan aktivite yöntemleri ve mekanizmaları Doğal kaynaklı bir ürünün DPPH radikali süpürücü aktivitesinin incelenmesi Doğal kaynaklı bir ürünün demir (III) iyonu indirgeyici potansiyelinin belirlenmesi Doğal kaynaklı bir ürünün bakır (II) iyonu indirgeyici potansiyelinin belirlenmesi Doğal kaynaklı bir ürünün ABTS katyon radikali süpürücü aktivitesinin belirlenmesi Fitokimyasal analizler için kalibrasyon eğrilerinin hazırlanması Doğal kaynaklı bir ürünün total fenolik içeriğinin belirlenmesi Doğal kaynaklı bir ürünün total flavonoit içeriğinin belirlenmesi Doğal kaynaklı bir ürünün total tanen miktarının belirlenmesi Doğal kaynaklı bir ürünün total saponin miktarının belirlenmesi
Dersler yüz yüze, konu anlatımlı ve slide projeksiyon tekniği kullanılarak interaktif olarak yapılmaktadır.
yok
Türkçe
-
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Ekstraksiyon yöntemleri (maserasyon, Soxhlet) |
2 | Analizler için stok çözeltilerin hazırlanması |
3 | Antioksidan aktivite yöntemleri ve mekanizmaları |
4 | Antioksidan aktivite yöntemleri ve mekanizmaları |
5 | Doğal kaynaklı bir ürünün DPPH radikali süpürücü aktivitesinin incelenmesi |
6 | Doğal kaynaklı bir ürünün demir (III) iyonu indirgeyici potansiyelinin belirlenmesi |
7 | Doğal kaynaklı bir ürünün bakır (II) iyonu indirgeyici potansiyelinin belirlenmesi |
8 | Ara sınav |
9 | Doğal kaynaklı bir ürünün metal şelatlama potansiyelinin belirlenmesi |
10 | Doğal kaynaklı bir ürünün ABTS katyon radikali süpürücü aktivitesinin belirlenmesi |
11 | Fitokimyasal analizler için kalibrasyon eğrilerinin hazırlanması |
12 | Doğal kaynaklı bir ürünün total fenolik içeriğinin belirlenmesi |
13 | Doğal kaynaklı bir ürünün total flavonoit içeriğinin belirlenmesi |
14 | Doğal kaynaklı bir ürünün total tanen miktarının belirlenmesi |
15 | Doğal kaynaklı bir ürünün total saponin miktarının belirlenmesi |
16 | Ders çalışma haftası |
17 | Yılsonu sınavı |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 1 | 14 | 14 |
Proje ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Ödev ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Laboratuvar ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Atölye ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Sunum ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Seminer ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Demo ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Araştırma ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Rapor ve Hazırlığı | 0 | 27 | 0 |
Arasınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 27 | 27 |
Teorik Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
ÖÇ1 | |||||||||||||||
ÖÇ2 | |||||||||||||||
ÖÇ3 | |||||||||||||||
ÖÇ4 | |||||||||||||||
ÖÇ5 |