| Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
| Beslenme ve Diyetetik - 2013 | SGL2003 | Genel Mikrobiyoloji | Zorunlu | 3 | 3,00 | 2 | 2 |
| Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
| Beslenme ve Diyetetik - 2013 | SGL2003 | Genel Mikrobiyoloji | Zorunlu | 3 | 3,00 | 2 | 2 |
Genel olarak mikroorganizmaların özelliklerinin öğrenilerek enfektif hastalıklardan korunma yolları hakkında bilgi edinilmesini amaçlar.
-
Mikrobiyolojiye giriş, tarihçe ve mikroorganizmaların sınıflandırılması, Bakterilerin yapısı, fizyolojisi ve mikrobiyoloji laboratuvarı temel ekipmanları, Mikroorganizma-Konak ilişkisi ve örnek alma yöntemleri, İmmünolojiye giriş, Bağışıklık yanıtı ve enfeksiyonlara karşı bağışıklık, Hastane enfeksiyonları, Mikrobiyolojik tanı yöntemleri ve klinik mikrobiyolojiye giriş,
Öğrenme etkinlikleri: Derse katılım, bireysel çalışmalar Öğretme yöntemleri: Yüzyüze, interaktifocument
Yok
Türkçe
Brooks GF, Butel JS, Morse SA. Appleton and Lange, Jawetz, Melnick and Adelberg’s Medical Microbiology, Bilgehan H. Temel Mikrobiyoloji ve Bağışıklık Bilimi Fritz K. (Çev:Küçüker MA.) Tıbbi Mikrobiyoloji Jawetz E. Medical Microbiology Solak M, Şengil AZ. Moleküler Genetik ve Rekombinant DNA teknolojisi. Unat EK. Temel Mikrobiyoloji
-
| Hafta | Teorik |
|---|---|
| 1 | Mikroorganizma morfolojisi, Mikroorganizma genetiği |
| 2 | Mikroorganizma fizyolojisi, Mikroorganizmaların bulaşma yolları |
| 3 | Mikroorganizma kontrol yöntemleri, Sterilizasyon ve dezenfeksiyon kuralları |
| 4 | Mikroorganizmaların immünolojik özellikleri, Konağın immünolojik özellikleri |
| 5 | Konağın nonspesifik ve spesifik savunma mekanizmaları |
| 6 | Hipersensitibilite, İmmün yetmezlik, Kanser immünitesi, Aşılar ve bağışık serumlar |
| 7 | Laboratuvarlarda genel prensipler, Klinik mikrobiyoloji laboratuvar yöntemleri |
| 8 | Sınav çalışma Haftası |
| 9 | Ara sınav |
| 10 | Bakteriler ve enfeksiyon yapma özellikleri |
| 11 | Önemli bakteriyel enfeksiyonlar |
| 12 | Virüsler ve enfeksiyon yapma özellikleri |
| 13 | Önemli viral enfeksiyonlar |
| 14 | Mantar ve parazitlerin enfeksiyon yapma özellikleri |
| 15 | Önemli mantar ve parazit enfeksiyonları |
| 16 | Hastane enfeksiyonları |
| 17 | Sınav çalışma haftası |
| 18 | Fınal exam |
| Değerlendirme | Değer |
|---|---|
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
| Final Sınavı | 100 |
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 7 | 1 | 7 |
| Proje ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
| Ödev ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
| Laboratuvar ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
| Atölye ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
| Sunum ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
| Seminer ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
| Demo ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
| Araştırma ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
| Rapor ve Hazırlığı | 7 | 1 | 7 |
| Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
| Kısa Sınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
| Final ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
| Teorik Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
| Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
| ÖÇ1 | |||||||||||||||
| ÖÇ2 | |||||||||||||||
| ÖÇ3 | |||||||||||||||
| ÖÇ4 | |||||||||||||||
| ÖÇ5 |