Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
2018 - Biyogüvenlik ve Biyoemniyet-Tezli Yüksek Lisans | BGT7007 | Gıda Biyoteknolojisi | Seçmeli | 1 | 8,00 | 3 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
2018 - Biyogüvenlik ve Biyoemniyet-Tezli Yüksek Lisans | BGT7007 | Gıda Biyoteknolojisi | Seçmeli | 1 | 8,00 | 3 | 0 |
Mikroorganizma, bitki ve hayvanlar gibi canlı organizmaların, bu organizmalardan izole edilen metabolitlerin (enzimler vb.) yeni gıda ürünleri ve katkı maddeleri eldesinde kullanımları; gıda işleme tekniklerinin geliştirilmesi, gıdalarda genetik modifikasyon uygulamaları ve gıda güvenliği açısından irdelenmesi, hızlı gıda analiz teknikleri konularında bilgilenmek.
-
Mikroorganizma, bitki ve hayvanlar gibi canlı organizmaların, bu organizmalardan izole edilen metabolitlerin (enzimler vb.) yeni gıda ürünleri ve katkı maddeleri eldesinde kullanımları; gıda işleme tekniklerinin geliştirilmesi, gıdalarda genetik modifikasyon uygulamaları ve gıda güvenliği açısından irdelenmeleri, hızlı gıda analiz teknikleri.
Anlatım/sunum, soru-cevap, tartışma, örnek olay, deney/laboratuvar, proje, ödev
Yok
Türkçe
Food Biotechnology (Journal) https://www.tandfonline.com/journals/lfbt20 P.J. Fellows. Food biotechnology, in Food Processing Technology (Third Edition), 2009 https://www.tarimorman.gov.tr/ABDGM/Belgeler/%C4%B0DAR%C4%B0%20%C4%B0%C5%9ELER/nisan%202014/6.pdf
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Gıda biyoteknolojisi kullanılarak elde edilen ve ekonomik değeri olan ürünler |
2 | Gıda Biyoteknolojisi Açısından Önemli Bakteriler ve Özellikleri |
3 | Gıda Biyoteknolojisi Açısından Önemli Küfler ve Özellikleri |
4 | Gıda Biyoteknolojisi Açısından Önemli Maya Türleri ve Özellikleri |
5 | Gıdalar ve Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar I |
6 | Gıdalar ve Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar II |
7 | Gıdalar ve Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar III |
8 | Arasınav |
9 | Hayvansal Gıda Üretiminde Biyoteknoloji |
10 | Bitkisel Gıda Üretiminde Biyoteknoloji |
11 | Gıda hammaddesi ve katkı maddelerinin üretiminde biyoteknolojik yöntemlerin kullanımı |
12 | Gıda atıkları ve Biyoteknoloji |
13 | Gıda Analizleri ve Biyoteknoloji |
14 | Dünyada ve Türkiye’de Biyoteknolojinin Gelişimi, Bugünkü durumu ve Gelişme Potansiyeli |
15 | Dünyada ve Türkiye’de Biyoteknolojinin Gelişimi, Bugünkü durumu ve Gelişme Potansiyeli |
16 | Ders çalışma haftası |
17 | Yarıyıl sonu sınavı (final) |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 2 | 20 | 40 |
Proje ve Hazırlığı | 1 | 20 | 20 |
Ödev ve Hazırlığı | 1 | 10 | 10 |
Laboratuvar ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Atölye ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Sunum ve Hazırlığı | 1 | 10 | 10 |
Seminer ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Demo ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Araştırma ve Hazırlığı | 1 | 30 | 30 |
Rapor ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 20 | 20 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 10 | 10 |
Teorik Ders Saati | 17 | 3 | 51 |
Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |