Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Lisans %30 - 2013 | KMY4535 | Gıda Kimyası | Seçmeli | 7 | 3,00 | 2 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Lisans %30 - 2013 | KMY4535 | Gıda Kimyası | Seçmeli | 7 | 3,00 | 2 | 0 |
Gıda bileşenleri su ve su aktivitesi, aminoasit ve proteinlerin yapı ve özellikleri, lipitlerin sınıflandırılması ve kimyasal bileşimleri, şekerlerin konfigürasyonları, mono,oligo ve polisakkaritler, vitaminler, mineraller, gıda katkı maddelerinin genel özellikleri ile ilgili temel bilgiler öğretmektir.
-
Besin elementleri Yağlar ve yağ teknolojisi Doğal ve Sentetik Antioksidanlar Fosfolipidler Proteinler Karbonhidratlar Pektik Maddeler Buğday ve buğday tanesinin özellikleri Vitaminler Su ve suyun yaşamsal önemi Şeker Asidler Nişasta ve Glukojen Anorganik Tuzlar ve Elementler Gıda Katkı Maddeleri
Slayt yansısı, gösterimler, karatahta notları ve tartışmayla desteklenmiş konu anlatımı
Yok
Türkçe
Ders notları; Besin Kimyası - Prof. Dr. Güner ERKMAN.
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Besin elementleri |
2 | Yağlar ve yağ teknolojisi |
3 | Doğal ve Sentetik Antioksidanlar |
4 | Fosfolipidler |
5 | Proteinler |
6 | Karbonhidratlar |
7 | Pektik Maddeler |
8 | Ara Sınav Haftası |
9 | Buğday ve buğday tanesinin özellikleri |
10 | Vitaminler |
11 | Su ve suyun yaşamsal önemi |
12 | Şeker Asidler |
13 | Nişasta ve Glukojen |
14 | Anorganik Tuzlar ve Elementler |
15 | Gıda Katkı Maddeleri |
16 | Ders Çalışma Haftası |
17 | Yarı Yıl Sonu Sınavı |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 16 | 3 | 48 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 8 | 8 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 16 | 16 |
ÖÇ1 | |||||||||||||||||
ÖÇ2 | |||||||||||||||||
ÖÇ3 | |||||||||||||||||
ÖÇ4 | |||||||||||||||||
ÖÇ5 |