Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Biyoloji - Tezli Yüksek Lisans - 2014 | BYL7010 | Gıda Muhafaza Yöntemleri | Seçmeli | 1 | 8,00 | 3 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Biyoloji - Tezli Yüksek Lisans - 2014 | BYL7010 | Gıda Muhafaza Yöntemleri | Seçmeli | 1 | 8,00 | 3 | 0 |
Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar, patojen mikrorganizmalar ve muhafaza yöntemlerinin öğretilmesi amaç edinilmiştir.
-
Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar, patojen mikrorganizmalar ve muhafaza yöntemlerinin öğretilmesi amaç edinilmiştir.
anlatım, sunum, soru-cevap, yüzyüze
-
Türkçe
Brock Mikroorganizmaların Biyolojisi, Michael T. Madigan, John M. Martinko, Kelly S. Bender, Daniel H. Buckley, David A. Stahl, Çeviri Editörü Prof.Dr. Cumhur Çökmüş, Palme Yayıncılık, 2017 Madigan MT, Bender K.S, Buckley D.H, Sattley W.M., Stahl D.A., Brock Biology of Microorganisms. 16. Edition , Pearson, 2022.
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Et ve Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar, Patojen Mikrorganizmalar ve Muhafaza Yöntemleri |
2 | Süt ve Süt Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar, Patojen Mikrorganizmalar ve Muhafaza Yöntemleri |
3 | Yumurta ve Yumurta Ürünlerinde Mikrobiyo. Bozulmalar, Patojen Mikrorganizmalar ve Muhafaza Yöntemleri |
4 | Yumurta ve Yumurta Ürünlerinde Mikrobiyo. Bozulmalar, Patojen Mikrorganizmalar ve Muhafaza Yöntemleri |
5 | Meyve-Sebze ve Meyve-Sebze Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar ve Muhafaza Yöntemleri (devam) |
6 | Meyve-Sebze ve Meyve-Sebze Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar ve Muhafaza Yöntemleri |
7 | Konserve Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar (devam) |
8 | Ara Sınav Haftası |
9 | Konserve Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar |
10 | Hububat ve Hububat Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar ve Muhafaza Yöntemleri (devam) |
11 | Hububat ve Hububat Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar ve Muhafaza Yöntemler |
12 | Fermente Alkollü İçeceklerde Mikrobiyolojik Bozulmalar ve Muhafaza Yöntemleri (devam) |
13 | Fermente Alkollü İçeceklerde Mikrobiyolojik Bozulmalar ve Muhafaza Yöntemleri |
14 | Diğer Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar, Patojen Mikrorganizmalar ve Muhafaza Yöntemleri (devam) |
15 | Diğer Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar, Patojen Mikrorganizmalar ve Muhafaza Yöntemleri |
16 | Ders Çalışma Haftası |
17 | Yarı Yıl Sonu Sınavı |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 50 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 50 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 1 | 60 | 60 |
Proje ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Ödev ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Laboratuvar ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Atölye ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Sunum ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Seminer ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Demo ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Araştırma ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Rapor ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 60 | 60 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 70 | 70 |
Teorik Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
ÖÇ1 | |||||||||||
ÖÇ2 | |||||||||||
ÖÇ3 | |||||||||||
ÖÇ4 | |||||||||||
ÖÇ5 |