Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Biyomühendislik (İngilizce) - 2015 | BIOE3002 | Industrial Microbiology | Seçmeli | 5 | 5,00 | 3 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Biyomühendislik (İngilizce) - 2015 | BIOE3002 | Industrial Microbiology | Seçmeli | 5 | 5,00 | 3 | 0 |
Bu ders öğrencilerin biyoürünlerin çeşitliliğini ve endüstriyel ölçekte üretimini anlamalarını ve keşfetmelerini sağlar.
-
Endüstriyel Mikrobiyolojiye Giriş; Mikrobiyal Hücre Yapısı ve İşlevi; Mikrobiyal Büyüme ve Beslenme; Mikrobiyal Metabolizma; Biyoproses; Endüstriyel Mikroorganizmalar; Fermantasyon Sistemleri; Downstream Proses; Ürün Geliştirme, Düzenleme ve Güvenlik; Endüstriyel Süreçler ve Ürünler; Mikrobiyal Enzimler; Yakıtlar ve Endüstriyel Kimyasallar; Mikrobiyal Biyokütle Üretimi; Çevresel Biyoteknoloji
Powerpoint slaytlar, video, sınıf içi tartışmaları, proje raporunun hazırlanması ve sunumu.
Yok
Türkçe
Industrial Microbiology: An Introduction, 2001, Waites, M.J., Morgan, N.L., Rockey, J.S., Higton, G., Blackwell Science Ltd., UK. Modern Industrial Microbiology and Biotechnology, 2007, Okafor, N. Science Publishers, USA.
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Endüstriyel mikrobiyoloji ve tarihsel gelişimine giriş, mikroorganizmaların besin ihtiyacına göre sınıflandırılması |
2 | Kesikli ve sürekli üretimde büyüme kinetiği, kültürdeki mikroorganizmaların büyümesinin izlenme yöntemleri |
3 | Endüstriyel mikrobiyoloji ürünlerinin üretiminde aktif olan metabolik yolaklar |
4 | Endüstride kullanılan mikroorganizmalara ait metabolitlerin aşırı üretiminin sağlanması |
5 | Farklı çevrelerden uygun mikroorganizmaların ayrıştırılması, endüstriyel ırkların ıslahında kullanılan yöntemler |
6 | Fermentasyonda kullanılan besiyerlerinin içeriğinin belirlenmesi |
7 | Fermentörlerin tasarımı ve yapımını etkileyen önemli etkenler, fermentör kontrolü ve izlenmesi |
8 | Ara Sınav Haftası |
9 | Hücrelerin besiyerinden ayrılması ve parçalanması için kullanılan aşağı akış yöntemleri |
10 | Ürünün ayrıştırılmasında kullanılan aşağı akış yöntemleri |
11 | Endüstriyel öneme sahip enzimler ve uygulama alanları |
12 | Ekmek mayası ve tek hücre proteini üretimi ile bazı yiyecek ve içecek ürünlerinin fermentasyonu |
13 | Öğrenciler tarafından hazırlanan proje raporlarının teslimi ve sunulması |
14 | Öğrenciler tarafından hazırlanan proje raporlarının teslimi ve sunulması |
15 | Monoklonal antikor üretimi için hayvan hücre kültürü çalışmaları |
16 | Ders Çalışma Haftası |
17 | Yarı Yıl Sonu Sınavı |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Proje ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Ödev ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Laboratuvar ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Atölye ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Sunum ve Hazırlığı | 1 | 10 | 10 |
Seminer ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Demo ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Araştırma ve Hazırlığı | 1 | 20 | 20 |
Rapor ve Hazırlığı | 1 | 15 | 15 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 12 | 12 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 25 | 25 |
Teorik Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
ÖÇ1 | |||||||||||
ÖÇ2 | |||||||||||
ÖÇ3 | |||||||||||
ÖÇ4 | |||||||||||
ÖÇ5 |