Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
2023 - Biyomühendislik - Lisans | BIOE3202 | Industrial Microbiology | Seçmeli | 5 | 5,00 | 3 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
2023 - Biyomühendislik - Lisans | BIOE3202 | Industrial Microbiology | Seçmeli | 5 | 5,00 | 3 | 0 |
Bu dersin ana amacı, önceki derslerde sağlanan bilgileri (aralarında "Biyoloji", "Mikrobiyoloji", "Biokimya", "Biyomühendislik İlkeleri" ve "Entegre İleri İşleme" gibi dersler bulunmaktadır) kullanarak endüstriyel olarak önemli mikroorganizmaların tarama, izolasyon ve büyüme süreçlerini detaylandırmaktır. Ayrıca, bu mikroorganizmaların geniş bir yelpazede optimal koşullar altında üremelerinin nasıl sağlanabileceği ele alınacaktır.
-
-
Beyaz tahta, ppt sunumları, videolar, dönem projeleri ve öğrenci sunumları
-
İngilizce
Modern Industrial Microbiology and Biotechnology, 2018, Okafor, N. Science Publishers, USA. Industrial Microbiology: An Introduction, 2001, Waites, M.J., Morgan, N.L., Rockey, J.S., Higton, G., Blackwell Science Ltd., UK.
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Endüstriyel mikrobiyolojiye giriş ve tarihsel gelişimi |
2 | Toplu ve sürekli büyümede mikrobiyal büyüme kinetiği, kültürde mikrobiyal büyümenin izlenmesi |
3 | Endüstriyel mikrobiyoloji ürünlerinin biyosentezi için metabolik yollar |
4 | Fermantasyon ortamı formülasyonu |
5 | Uygun mikroorganizmaların ortamdan izolasyonu, endüstriyel suşların iyileştirilmesine yönelik yöntemler |
6 | Endüstriyel mikroorganizmalar tarafından sentezlenen metabolitlerin aşırı üretim stratejileri |
7 | Fermentörlerin tasarımı ve yapımında önemli faktörler, fermentör kontrolü ve izlenmesi |
8 | Hücre hasadı ve hücre parçalanması için fermentörlerin aşağı yönde işlenmesi |
9 | Ürün geri kazanımı için fermentörlerin aşağı yönde işlenmesi |
10 | Ara sınav I / Öğrencilerin sunumlarının teslimi |
11 | Öğrencilerin dönem projelerinin sunumu / Endüstriyel açıdan önemli mikrobiyal enzimlerin üretimi ve uygulamaları |
12 | Öğrencilerin dönem projelerinin sunumu / Fırıncılık mayası imalatı, tek hücre proteini, gıda fermantasyonları |
13 | Öğrencilerin dönem projelerinin sunumu / İçecek fermantasyonlarının imalatı |
14 | Öğrencilerin dönem projelerinin sunumu / Aşı üretimi |
15 | Öğrencilerin dönem projelerinin sunumu / Hormon ve mono/poliklonal antikor üretimi |
16 | |
17 |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Proje ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Ödev ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Laboratuvar ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Atölye ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Sunum ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Seminer ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Demo ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Araştırma ve Hazırlığı | 3 | 5 | 15 |
Rapor ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Arasınav ve Hazırlığı | 3 | 12 | 36 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 20 | 20 |
Teorik Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
ÖÇ1 | |||||||||||
ÖÇ2 | |||||||||||
ÖÇ3 | |||||||||||
ÖÇ4 | |||||||||||
ÖÇ5 |