Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Elektronik Teknolojisi - Önlisans - 2014 | ISL1081 | İşletme Yönetimi | Seçmeli | 1 | 4,00 | 2 | 1 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Elektronik Teknolojisi - Önlisans - 2014 | ISL1081 | İşletme Yönetimi | Seçmeli | 1 | 4,00 | 2 | 1 |
İşletmenin temel kavramlarını, amaçlarını kavrayabilme, çeşitleri, kuruluş çalışmaları, kapasitesi ve fonksiyonları hakkında bilgi sahibi olmayı amaçlar. Standardizasyonun gereği ve önemi üzerinde durur. Kalite ile ilgili kavramları , kalite güvencesini kavrayabilmeyi hedefler. Mesleki standartlar hakkında bilgi verir.
-
İşletmenin tanımı, özellikleri, amaçları , kaynakları ve işletme bilminin diğer bilim dalları ile ilişkisi, İşletmelerin ekonomik yapı içerisindeki yeri, yönetici ile girişimci tanımları, İşletmelerin Sınıflandırılması, İşletmelerin Kuruluş Çalışmaları, Büyüklük Kriterleri ve Kapasitesi, İşletme Fonksiyonları, Standardizasyonun konusu, amaçları,ilkeleri, üreticiye, tüketiciye ve ekonomiye katkıları, Türkiye'de yapılan standardizasyon ve belgelendirme çalışmaları, Türk Standarları Ens. Görevleri, Kalitenin tanımı, boyutları, kalite ile ilgili kavramlar, kalite yaklaşımları, kalitenin verimlilikle ilişkisi, Kalite güvencenin yararları, kalite kontrol kavramı, genel hatları ile toplam kalite yöntemi, Kalite Güvence: Kalite Yönetim Sistemi, ISO 9000- 9001-9004 : 2000 serisi standartları, Mesleki Standartlar.
Anlatım Yöntemi, Gösteri (demostrasyon) Yöntemi, Tartışma Yöntemi
-
Türkçe
MUCUK, İsmet Modern İşletmecilik, İstanbul, 2000 ŞİMŞEK, Muhittin Toplam kalite Yöntemi, İstanbul, Alfa Yayınları TEKİN, Mahmut Kalite Güvence ve Standartlar(Meslek Yüksek Okulları için), Konya Ocak 2006
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Tanışma, Dersin içeriği hakkında bilgilendirme. İşletme ile ilgili bazı kavramları açıklama. |
2 | İşletmenin tanımı, özellikleri, amaçları , kaynakları ve işletme bilminin diğer bilim dalları ile ilişkisi |
3 | İşletmelerin ekonomik yapı içerisindeki yeri, yönetici ile girişimci tanımları |
4 | İşletmelerin Sınıflandırılması : Ekonomik yapı bakımından - faaliyet konuları bakımından v.b. |
5 | İşletmelerin Kuruluş Çalışmaları, Büyüklük Kriterleri ve Kapasitesi |
6 | İşletme Fonksiyonları : Yönetim - Üretim |
7 | İşletme Fonksiyonları : Pazarlama- Finans |
8 | Ara Sınav Haftası |
9 | İşletme Fonksiyonları: İnsan Kaynakları, Halkla İlişkiler AR-GE.Organizasyonların İşleyişi |
10 | Standardizasyonun konusu, amaçları,ilkeleri, üreticiye, tüketiciye ve ekonomiye katkıları |
11 | Türkiye'de yapılan standardizasyon ve belgelendirme çalışmaları, Türk Standarları Ens. Görevleri |
12 | Kalitenin tanımı, boyutları, kalite ile ilgili kavramlar, kalite yaklaşımları, kalitenin verimlilikle ilişkisi |
13 | Kalite güvencenin yararları, kalite kontrol kavramı, genel hatları ile toplam kalite yöntemi |
14 | Kalite Güvence: Kalite Yönetim Sistemi, ISO 9000- 9001-9004 : 2000 serisi standartları |
15 | Mesleki Standartlar |
16 | Ders Çalışma Haftası |
17 | Yarı Yıl Sonu Sınavı |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 17 | 3 | 51 |
Proje ve Hazırlığı | 1 | 10 | 10 |
Ödev ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Laboratuvar ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Atölye ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Sunum ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Seminer ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Demo ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Araştırma ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Rapor ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 20 | 20 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 20 | 20 |
Teorik Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
ÖÇ1 | ||||||||||||
ÖÇ2 | ||||||||||||
ÖÇ3 | ||||||||||||
ÖÇ4 | ||||||||||||
ÖÇ5 |