Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Turizm ve Otel İşletmeciliği(%30) - 2013 | TRZM2030 | Kat Hizmetleri | Zorunlu | 2 | 3,00 | 2 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Turizm ve Otel İşletmeciliği(%30) - 2013 | TRZM2030 | Kat Hizmetleri | Zorunlu | 2 | 3,00 | 2 | 0 |
Kat hizmetlerinde tesisin faaliyete geçiş dönemindeki ve faaliyet sürecinde iş gücü kaynağı yaratma ve yönetme bilgileri; Kat Hizmetleri iş gücü yönetimi; Personel politikasının belirlenmesi, İşe uygun eleman seçimi ve optimum fayda, Mülakat teknikleri, Personel seçim kriterleri, İş kuralları ve disiplin, Personel kayıtları, Doküman sağlama ve bilgilendirme, Eğitim programı hazırlama Oryantasyon (Otel ve müşteri güvenliği veya olağanüstü durumlara hazırlık) eğitimi, Beceri eğitimi, İşbaşı ve hizmet içi eğitim, Eğitim uygulamaları, Tesisin faaliyet sürecinde kat hizmetlerinde işin kontrolü, iş gücü denetimi ile ilgili yönetimsel bilgiler; İşin kontrolü ve eleman denetimi işlevi; Kalite kontrol sistemi, Personel çalışma programları, Peryodik kontrol listeleri, Nokta kontrol listeleri, Tesisin faaliyet sürecindeyken işin kontrolü ve elemanın denetimi ile ilgili veri toplayarak proje ile destekli oluşan bilgileri değerlendirmede bulunma, Kat hizmetlerinde çalışma performanslarının dönemsel olarak ölçülmesi.
-
Otel işletmelerinde tüm departmanların (mutfak ve depolar hariç) iç ve dış tüm mekanların temizliği, bakım ve onarımı, dekorasyonun vb. işerin yürütüldüğü hizmet üretim alanını içerir.
Bilgi akışını, konuk memnuniyeti için hijyen ve güvenlik standartlarını, etkin bir kalite kontrol sisteminin önemini benimser ve öğrenir.
Var
Türkçe
Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak, Detay Yayıncılık Ankara - OTED, Housekeeping Yönetimi
https://sbmyo.marmara.edu.tr/
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Kat Hizmetlerine Giriş |
2 | Planlama |
3 | Organizasyon |
4 | İnsan Kaynaklar |
5 | Personel Eğitim ve değerleme |
6 | İletişim |
7 | Materyal Yönetimi |
8 | Ara Sınav Haftası |
9 | Kontrol |
10 | Bütçeleme |
11 | Temizlik |
12 | Dekarosyon |
13 | Hijyen ve Temizlik |
14 | Güvenlik |
15 | Çamaşır Yıkama Servis Yönetimi |
16 | Ders Çalışma Haftası |
17 | Yarı Yıl Sonu Sınavı |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 2 | 2 | 4 |
Proje ve Hazırlığı | 2 | 2 | 4 |
Ödev ve Hazırlığı | 2 | 4 | 8 |
Laboratuvar ve Hazırlığı | 2 | 2 | 4 |
Atölye ve Hazırlığı | 2 | 2 | 4 |
Sunum ve Hazırlığı | 2 | 4 | 8 |
Seminer ve Hazırlığı | 2 | 4 | 8 |
Demo ve Hazırlığı | 2 | 3 | 6 |
Araştırma ve Hazırlığı | 2 | 2 | 4 |
Rapor ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Arasınav ve Hazırlığı | 15 | 1 | 15 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Final ve Hazırlığı | 15 | 1 | 15 |
Teorik Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
ÖÇ1 | |||||||||||||||||
ÖÇ2 | |||||||||||||||||
ÖÇ3 | |||||||||||||||||
ÖÇ4 | |||||||||||||||||
ÖÇ5 | |||||||||||||||||
ÖÇ6 | |||||||||||||||||
ÖÇ7 | |||||||||||||||||
ÖÇ8 |