Marmara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi

Programlar Hakkında Bilgi

Tezli Yüksek Lisans - Fen Bilimleri Enstitüsü - Su Ürünleri

Müfredat Adı Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Dönem AKTS Teorik Uygulama
Su Ürünleri - Yüksek Lisans - 2014 SUR7004 Mersin Balığı Yetiştiriciliği Seçmeli 1 8,00 3 0

Dersin İçeriği

Dersin Amacı

Ekonomik değeri çok yüksek olan mersin balığı yetiştiriciliği ve havyar üretimi konularında detaylı bilgi verilmesi.

Öğrenim Türü

-

Dersin İçeriği

Mersin balığı yetiştiriciliğine giriş ve tarihçesi, Mersin balığının dünyadaki dağılımı, Mersin balığının biyolojik özellikleri, Yaşadığı ortam özellikleri, Mersin balığı türleri ve tür özellikleri,Mersin balığının yaşam öyküsü, Mersin balığı yetiştiriciliği (Anaç balıkların elde edilmesi ve bakımı), Mersin balığı yetiştiriciliği (Anaç balıklardan yumurta alınması, döllenmesi ve yumurta bakımı, Pazar boyuna ulaşıncaya kadar büyütülmesi, Havyar üretim tekniği, Mersin balıklarında beslenme, Mersin balığı yetiştiriciliğinde kullanılan havuzlar ve inkübatörler.

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları

Anlatım, Soru-Cevap, Araştırma, Öğrenci Merkezli Anlatım

Staj Durumu

Yok

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Tekelioğlu, N., 1999. Deniz Balıkları Yetiştiriciliği, Ç.Ü. Su ürünleri Fakültesi, Baki Yayınları, Adana

Dersin Web Sayfası

-

Öğrenme Çıktıları

  • Mersin balığı için anaç oluşturur
  • Mersin balığından yumurta ve sperm toplar
  • Mersin balığının döllenmiş yumurtalarının bakımını yapar
  • Mersin balığının yavrularını yetiştirir
  • Mersin balığını pazar boyuna kadar yetiştirir

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

Hafta Teorik
1 Mersin balığı yetiştiriciliğine giriş ve tarihçesi
2 Mersin balığının dünyadaki dağılımı
3 Mersin balığının biyolojik özellikleri
4 Yaşadığı ortam özellikleri
5 Mersin balığı türleri ve tür özellikleri (H.huso ve A. stellatus)
6 Mersin balığı türleri ve tür özellikleri ( A.sturio ve guldensteadti)
7 Mersin balığı türleri ve tür özellikleri (A. ruthenus ve nudiventris)
8 Ara Sınav Haftası
9 Mersin balığının yaşam öyküsü
10 Mersin balığı yetiştiriciliği (Anaç balıkların elde edilmesi ve bakımı)
11 Mersin balığı yetiştiriciliği (Anaç balıklardan yumurta alınması, döllenmesi ve yumurta bakımı)
12 Pazar boyuna ulaşıncaya kadar büyütülmesi
13 Havyar üretim tekniği
14 Mersin balıklarında beslenme
15 Mersin balığı yetiştiriciliğinde kullanılan havuzlar ve inkübatörler
16 Ders Çalışma Haftası
17 Yarı Yıl Sonu Sınavı

Değerlendirme

Değerlendirme Değer
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Değer
Final Sınavı 100

Öğrenci İş Yükü Hesabı

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma 1 56 56
Proje ve Hazırlığı 2 24 48
Ödev ve Hazırlığı 1 14 14
Sunum ve Hazırlığı 1 14 14
Araştırma ve Hazırlığı 1 14 14
Arasınav ve Hazırlığı 1 14 14
Final ve Hazırlığı 2 14 28

Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

ÖÇ1
ÖÇ2
ÖÇ3
ÖÇ4
ÖÇ5