| Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
| Sağlık Yönetimi - 2013 | SYN2053 | Mutfak Yönetimi | Seçmeli | 1 | 3,00 | 3 | 0 |
| Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
| Sağlık Yönetimi - 2013 | SYN2053 | Mutfak Yönetimi | Seçmeli | 1 | 3,00 | 3 | 0 |
Hastanelerdeki mutfak departmanının önemini ve işlevini öğretmek ve mutfak becerisi kazandırmak
-
Hastane yemek hizmetlerinin önemi, yönetim-organizazyonu, araç-gereçler, mutfak ihale ve şartnameleri
1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3: Alıştırma ve Uygulama, 4: Gösteri, 5: Gösterip Yaptırma, 6: Rol Oynama, 7: Mutfak uygulamaları
Staj durumu yoktur.
Türkçe
Gökdemir A. Mutfak Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık; Facsimile. baskı (1 Ocak 2000) ISBN-10: 9758326481 ISBN-13: 978-9758326488 Aktaş A, Özdemir B. Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi. Detay Yayıncılık; 2007.
-
| Hafta | Teorik |
|---|---|
| 1 | GENEL BESLENME |
| 2 | HASTANE YEMEK HİZMETLERİNİN ÖNEMİ |
| 3 | YÖNETİM-ORGANİZASYON |
| 4 | MUTFAK VE YEMEKHANE PLANLAMA, KULLANILAN ARAÇ-GEREÇLER |
| 5 | SATIN ALMA-STOK YÖNETİMİ |
| 6 | MENÜ VE GRAMAJLAR |
| 7 | SERVİS HİZMETLERİ |
| 8 | Ara Sınav Haftası |
| 9 | İHALE, TEKNİK VE İDARİ ŞARTNAMELER |
| 10 | HİJYEN-SANİTASYON |
| 11 | HACCP, ISO 22000 |
| 12 | BESİN ZEHİRLENMELERİ |
| 13 | ATIK YÖNETİMİ |
| 14 | İŞ GÜVENLİĞİ |
| 15 | MALİYET |
| 16 | Ders Çalışma Haftası |
| 17 | Yarı Yıl Sonu Sınavı |
| Değerlendirme | Değer |
|---|---|
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
| Final Sınavı | 100 |
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 15 | 1 | 15 |
| Ödev ve Hazırlığı | 15 | 1 | 15 |
| Sunum ve Hazırlığı | 1 | 10 | 10 |
| Rapor ve Hazırlığı | 1 | 10 | 10 |
| Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 10 | 10 |
| Final ve Hazırlığı | 1 | 15 | 15 |
| ÖÇ1 | |||||||||||||||
| ÖÇ2 | |||||||||||||||
| ÖÇ3 | |||||||||||||||
| ÖÇ4 | |||||||||||||||
| ÖÇ5 |