Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
2025 - Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı - Önlisans | BDY2082 | Sağlıklı Beslenme İlkeleri | Seçmeli | 4 | 3,00 | 2 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
2025 - Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı - Önlisans | BDY2082 | Sağlıklı Beslenme İlkeleri | Seçmeli | 4 | 3,00 | 2 | 0 |
Sağlıklı bir hayatın temelini oluşturan yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini öğretmek .Bu ilkelerin hayata geçirilmesi becerisini kazandırmak.
-
Yeterli ve dengeli beslenmenin tanımı ve önemi. Vücut için gerekli besin öğeleri olan proteinler yağlar karbonhidratlar mineral maddeler vitaminler ve suyun önemi .Bireyin yaş cinsiyet ve fiziksel şartlara göre besin öğelerine ihtiyacı.
Anlatım.soru cevap
Yok
Türkçe
Prf. Dr. Ayşe Baysal Beslenme www.goktepe.net
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Sağlıklı yaşamda beslenmenin yeri ve önemi |
2 | Yeterli ve dengeli beslenmenin tanımı ve önemi |
3 | Besin öğelerinin önemi |
4 | Proteinler |
5 | Yağlar |
6 | Karbonhidratlar |
7 | Mineral maddeler |
8 | Ara Sınav Haftası |
9 | Vitaminler (suda eriyenler) |
10 | Vitaminler (yağda eriyenler) |
11 | Su |
12 | Enerji metabolizması |
13 | Sindirim ve emilim |
14 | Ülkemizde görülen beslenme sorunları |
15 | Güvenli gıda üretme ve tüketme ilkeleri |
16 | Ders Çalışma Haftası |
17 | Yarı Yıl Sonu Sınavı |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ödev ve Hazırlığı | 14 | 3 | 42 |
Arasınav ve Hazırlığı | 4 | 1 | 4 |
Final ve Hazırlığı | 4 | 1 | 4 |
ÖÇ1 | |||||||||||||||
ÖÇ2 | |||||||||||||||
ÖÇ3 | |||||||||||||||
ÖÇ4 | |||||||||||||||
ÖÇ5 |