| Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
| Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY2065 | Standart Tarife ve Ürün Geliştirme | Seçmeli | 1 | 3,00 | 3 | 0 |
| Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
| Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY2065 | Standart Tarife ve Ürün Geliştirme | Seçmeli | 1 | 3,00 | 3 | 0 |
Toplu beslenme sistemlerinde standart yemek tarifelerinin ve standart tarife geliştirme aşamalarının öğretilmesi amaçlanmaktadır.
-
Standart yemek tarifeleri ve önemi, Standart yemek tarife geliştirme aşamaları, standart gramajlar, duyusal değerlendirme
Sunum, ödev
-
Türkçe
Ders sunumları Ders Kitabı: 1. Merdol T.K. (2003), Toplu Beslenme Yapılan Kurumlar İçin Standart Yemek Tarifeleri, 3.Baskı, Hatipoğlu Basım ve Yayım San. Tic. Ltd. Şti.
Yok
| Hafta | Teorik |
|---|---|
| 1 | Toplu beslenmenin tanımı ve önemi |
| 2 | Standart yemek tarifelerinin tanımı, önemi, yararları |
| 3 | Yemeklerin adları ve grupları |
| 4 | Standart gramajlar ve standart tarifeler arasındaki farklılıklar |
| 5 | Standart tarife oluşturma aşamaları |
| 6 | Duyusal değerlendirme |
| 7 | Kalite kontrol paneli ve özellikleri |
| 8 | Ara Sınav Haftası |
| 9 | Et yemeklerinin standart tarifelerinin oluşturulması |
| 10 | Etli sebze ve kurubaklagil yemeklerinin standart tarifelerinin oluşturulması |
| 11 | Etli sebze ve kurubaklagil yemeklerinin standart tarifelerinin oluşturulması |
| 12 | Çorba, Pilav, makarna ve böreklerin standart tarifelerinin oluşturulması |
| 13 | Zeytinyağlı sebze ve kurubaklagil yemeklerinin standart tarifelerinin oluşturulması |
| 14 | Diyet mutfağına yönelik standart tarife geliştirme I |
| 15 | Diyet mutfağına yönelik standart tarife geliştirme II |
| 16 | Ders Çalışma Haftası |
| 17 | Yarı Yıl Sonu Sınavı |
| Değerlendirme | Değer |
|---|---|
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
| Final Sınavı | 100 |
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 17 | 1 | 17 |
| Proje ve Hazırlığı | 2 | 5 | 10 |
| Ödev ve Hazırlığı | 2 | 5 | 10 |
| Laboratuvar ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
| Atölye ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
| Sunum ve Hazırlığı | 17 | 1 | 17 |
| Seminer ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
| Demo ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
| Araştırma ve Hazırlığı | 17 | 1 | 17 |
| Rapor ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
| Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
| Kısa Sınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
| Final ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
| Teorik Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
| Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
| ÖÇ1 | |||||||||||||||
| ÖÇ2 | |||||||||||||||
| ÖÇ3 | |||||||||||||||
| ÖÇ4 | |||||||||||||||
| ÖÇ5 |