Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Farmasötik Mikrobiyoloji - Yüksek Lisans - 2014 | FMB7006 | Su, Besin, Kozmetik ve İlaçların Mikrobiyolojik Analizleri | Seçmeli | 2 | 8,00 | 2 | 2 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Farmasötik Mikrobiyoloji - Yüksek Lisans - 2014 | FMB7006 | Su, Besin, Kozmetik ve İlaçların Mikrobiyolojik Analizleri | Seçmeli | 2 | 8,00 | 2 | 2 |
Su, besin, kozmetik ve ilaçların mikrobiyolojik analiz yöntemleri, bu ürünlerde mikrobiyal kirlenmenin yaratabileceği sorunlar ve mikrobiyolik limitler hakkında uygulamalı bilgi verilecektir.
-
Mikrobiyal kontaminasyon Kontaminasyon kaynakları Kontaminasyonların yol açabileceği olumsuzluklar Su ve besinlerde bulunabilecek patojen mikroorganizmalar Kozmetiklerde bulunabilecek patojen mikroorganizmalar İlaçlarda bulunabilecek patojen mikroorganizmalar Su ve besinlerin mikrobiyolojik analizi Kozmetik ve ilaçların mikrobiyolojik analizi Sterilite testi Mikrobiyolojik limit testi Su ve besinler için mikrobiyolojik limitler Kozmetik ürünler için mikrobiyolojik limitler İlaçlar için mikrobiyolojik limitler Analizlerde kullanılacak olan besiyerileri
Ders anlatımı ve interaktif eğitim
Yok
Türkçe
Farmasötik Mikrobiyoloji, Efil Yayın Evi, 2011 Pharmaceutical Microbiology, Blackwell Scientific Publications, 1992 Pharmaceutical Microbiology, New Age International Publishers 2008 Fundamental Food Microbiology,CRC press, 2007 Practical Food Microbiology,Blackwell Publishing, 2002
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Mikrobiyal kontaminasyon |
2 | Kontaminasyon kaynakları |
3 | Kontaminasyonların yol açabileceği olumsuzluklar |
4 | Su ve besinlerde bulunabilecek patojen mikroorganizmalar |
5 | Kozmetiklerde bulunabilecek patojen mikroorganizmalar |
6 | İlaçlarda bulunabilecek patojen mikroorganizmalar |
7 | Su ve besinlerin mikrobiyolojik analizi |
8 | Ara Sınav Haftası |
9 | Kozmetik ve ilaçların mikrobiyolojik analizi |
10 | Sterilite testi |
11 | Mikrobiyolojik limit testi |
12 | Su ve besinler için mikrobiyolojik limitler |
13 | Kozmetik ürünler için mikrobiyolojik limitler |
14 | İlaçlar için mikrobiyolojik limitler |
15 | Analizlerde kullanılacak olan besiyerileri |
16 | Ders Çalışma Haftası |
17 | Yarı Yıl Sonu Sınavı |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Proje ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Ödev ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Laboratuvar ve Hazırlığı | 7 | 2 | 14 |
Atölye ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Sunum ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Seminer ve Hazırlığı | 4 | 15 | 60 |
Demo ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Araştırma ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Rapor ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 30 | 30 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 40 | 40 |
Teorik Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
ÖÇ1 | ||||||||||||||
ÖÇ2 | ||||||||||||||
ÖÇ3 | ||||||||||||||
ÖÇ4 | ||||||||||||||
ÖÇ5 |