Marmara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi

Programlar Hakkında Bilgi

Tezli Yüksek Lisans - Sağlık Bilimleri Enstitüsü - Farmasötik Mikrobiyoloji

Müfredat Adı Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Dönem AKTS Teorik Uygulama
Farmasötik Mikrobiyoloji - Yüksek Lisans - 2014 FMB7006 Su, Besin, Kozmetik ve İlaçların Mikrobiyolojik Analizleri Seçmeli 2 8,00 2 2

Dersin İçeriği

Dersin Amacı

Su, besin, kozmetik ve ilaçların mikrobiyolojik analiz yöntemleri, bu ürünlerde mikrobiyal kirlenmenin yaratabileceği sorunlar ve mikrobiyolik limitler hakkında uygulamalı bilgi verilecektir.

Öğrenim Türü

-

Dersin İçeriği

Mikrobiyal kontaminasyon Kontaminasyon kaynakları Kontaminasyonların yol açabileceği olumsuzluklar Su ve besinlerde bulunabilecek patojen mikroorganizmalar Kozmetiklerde bulunabilecek patojen mikroorganizmalar İlaçlarda bulunabilecek patojen mikroorganizmalar Su ve besinlerin mikrobiyolojik analizi Kozmetik ve ilaçların mikrobiyolojik analizi Sterilite testi Mikrobiyolojik limit testi Su ve besinler için mikrobiyolojik limitler Kozmetik ürünler için mikrobiyolojik limitler İlaçlar için mikrobiyolojik limitler Analizlerde kullanılacak olan besiyerileri

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları

Ders anlatımı ve interaktif eğitim

Staj Durumu

Yok

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Farmasötik Mikrobiyoloji, Efil Yayın Evi, 2011 Pharmaceutical Microbiology, Blackwell Scientific Publications, 1992 Pharmaceutical Microbiology, New Age International Publishers 2008 Fundamental Food Microbiology,CRC press, 2007 Practical Food Microbiology,Blackwell Publishing, 2002

Dersin Web Sayfası

-

Öğrenme Çıktıları

  • Mikrobiyal kontaminasyonun önemini bilir
  • Mikrobiyal limitleri bilir
  • Su ve besinlerin mikrobiyolojik analizini bilir
  • Kozmetik ürünlerin mikrobiyolojik analizini bilir
  • İlaçların mikrobiyolojik analizini bilir

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

Hafta Teorik
1 Mikrobiyal kontaminasyon
2 Kontaminasyon kaynakları
3 Kontaminasyonların yol açabileceği olumsuzluklar
4 Su ve besinlerde bulunabilecek patojen mikroorganizmalar
5 Kozmetiklerde bulunabilecek patojen mikroorganizmalar
6 İlaçlarda bulunabilecek patojen mikroorganizmalar
7 Su ve besinlerin mikrobiyolojik analizi
8 Ara Sınav Haftası
9 Kozmetik ve ilaçların mikrobiyolojik analizi
10 Sterilite testi
11 Mikrobiyolojik limit testi
12 Su ve besinler için mikrobiyolojik limitler
13 Kozmetik ürünler için mikrobiyolojik limitler
14 İlaçlar için mikrobiyolojik limitler
15 Analizlerde kullanılacak olan besiyerileri
16 Ders Çalışma Haftası
17 Yarı Yıl Sonu Sınavı

Değerlendirme

Değerlendirme Değer
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Değer
Final Sınavı 100

Öğrenci İş Yükü Hesabı

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma 14 4 56
Proje ve Hazırlığı 0 0 0
Ödev ve Hazırlığı 0 0 0
Laboratuvar ve Hazırlığı 7 2 14
Atölye ve Hazırlığı 0 0 0
Sunum ve Hazırlığı 0 0 0
Seminer ve Hazırlığı 4 15 60
Demo ve Hazırlığı 0 0 0
Araştırma ve Hazırlığı 0 0 0
Rapor ve Hazırlığı 0 0 0
Arasınav ve Hazırlığı 1 30 30
Kısa Sınav ve Hazırlığı 0 0 0
Final ve Hazırlığı 1 40 40
Teorik Ders Saati 0 0 0
Uygulama Ders Saati 0 0 0

Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

ÖÇ1
ÖÇ2
ÖÇ3
ÖÇ4
ÖÇ5