Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
2020- Beslenme ve Diyetetik | BDY3013 | Toplu Beslenme Sistemleri I | Zorunlu | 5 | 4,00 | 3 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
2020- Beslenme ve Diyetetik | BDY3013 | Toplu Beslenme Sistemleri I | Zorunlu | 5 | 4,00 | 3 | 0 |
oplu beslenme sistemlerinde (TBS) yönetim ve organizasyon, mutfak ve yemekhane planlama, menü planlama, satın alma ve depolama gibi toplu beslenme sistemleri süreçleri konularında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
-
Toplu beslenme ve önemi, TBS sistem tipleri, yönetim ve organizasyon, mutfak/yemekhane planlama, TBS'de kullanılan araç gereçler, menü yönetimi ve denetimi, standart yemek tarifeleri ve denetimi, satın alma ve depolama teknikleri, maliyet kontrolü
Anlatım, Sunum
Yok
Türkçe
1-Kinton R, Ceserani V, Foskett D, The Theory of Catering, Eighth edition, Hodder & Stoughton, London, 1995. 2- Spears MC, Foodservice Organizations A managerial and Systems Approach, Prentice Hall Englewood Cliffs, Ohio, 1995. 3- Feinstein A H, Stefanelli J M. Purchasing, Selection and Procurement ort he Hospitality Industry, Fifth Edition , John Wiley & Sons Inc, London, 2002 4- Beyhan Y, Ciğerim N,Toplu Beslenme Sistemlerinde Menü Yönetimi ve Denetimi, Kök Yayıncılık, Ankara,1995 5-Davis, B, Lockwood, A, Pantelidis, I, Alcott, P. Food and Beverage Management, Elsevier, 2008. 6- Gisslen, W. Essentials of professional cooking, 2004. 7-Hemminger, Jane M. Food safety : A Guide to what you really need to know, 2000. 8- Rızaoğlu, B, Hançer, M. Menü ve yönetim, 2005.
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Toplu Beslenme Sistemlerine Giriş |
2 | Yönetim ve Organizasyon I |
3 | Yönetim ve Organizasyon II |
4 | Ticari Nitelikli İşletmeler |
5 | Personel Yönetimi |
6 | Fiziki koşullar-Mutfak Planlama |
7 | Araç Gereçler |
8 | Ara sınav |
9 | Menü Planlama İlkeleri I |
10 | Menü Planlama İlkeleri II |
11 | Farklı Gruplar İçin Menü Planlama İlkeleri I |
12 | Standart Tarife Geliştirme |
13 | Satın Alma -Hammadde seçimi ve kabul kriterleri |
14 | Teslim Alma, Depolama ve Stok Yönetimi |
15 | İhale – Teknik Şartname |
16 | |
17 |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Proje ve Hazırlığı | 1 | 2 | 2 |
Ödev ve Hazırlığı | 4 | 2 | 8 |
Laboratuvar ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Atölye ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Sunum ve Hazırlığı | 1 | 2 | 2 |
Seminer ve Hazırlığı | 1 | 3 | 3 |
Demo ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Araştırma ve Hazırlığı | 1 | 3 | 3 |
Rapor ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 3 | 3 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 3 | 3 |
Teorik Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
ÖÇ1 | |||||||||||||||
ÖÇ2 | |||||||||||||||
ÖÇ3 | |||||||||||||||
ÖÇ4 | |||||||||||||||
ÖÇ5 |