Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY3005 | Toplu Beslenme Sistemlerine Giriş | Zorunlu | 5 | 6,00 | 3 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY3005 | Toplu Beslenme Sistemlerine Giriş | Zorunlu | 5 | 6,00 | 3 | 0 |
Toplu beslenme hizmetinden yararlanan tüm gruplara yeterli ve dengeli, yüksek hijyenik kalitede, yüksek besin değeri özelliklerine sahip, tüketilebilir, bir toplu beslenme hizmetinin en ekonomik şekilde verilmesini sağlamak amacıyla eğitim vermek
-
Toplu beslenme ve önemi, TBS sistem tipleri/ yeni üretim sistemleri, yönetim ve organizasyon, mutfak/yemekhane planlama ve kullanılan araç gereçler, menü yönetimi, standart yemek tarifeleri ve denetimi, satın alma ve depolama teknikleri ve iş güvenliği.
Anlatım
Yok
Türkçe
1-Kinton R, Ceserani V, Foskett D, The Theory of Catering, Eighth edition, Hodder & Stoughton, London, 1995. 2- Spears MC, Foodservice Organizations A managerial and Systems Approach, Prentice Hall Englewood Cliffs, Ohio, 1995. 3- Feinstein A H, Stefanelli J M. Purchasing, Selection and Procurement ort he Hospitality Industry, Fifth Edition , John Wiley & Sons Inc, London, 2002 4- Beyhan Y, Ciğerim N,Toplu Beslenme Sistemlerinde Menü Yönetimi ve Denetimi, Kök Yayıncılık, Ankara,1995
-
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | FATMA ESRA GÜNEŞ |
Ofis/Oda No | |
Telefon | |
E - Posta | |
Web | |
Öğrenci Görüşme Saatleri |
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Toplu beslenme tanımı, önemi ve toplu beslenme yapan kurumların sınıflandırılması |
2 | Toplu beslenme sistemleri, yeni üretim sistemleri |
3 | Toplu beslenme sistemlerinde yönetim ve organizasyon |
4 | Toplu beslenme sistemlerinde yöneticilik |
5 | Toplu beslenme sistemlerinde çalışan personelin görev tanımları |
6 | Toplu beslenme sistemlerinde mutfak ve yemekhane planlama |
7 | Mutfaklarda kullanılan araç-gereçlerin seçimi |
8 | Mutfaklarda kullanılan araç-gereçlerin bakım ve temizliği Araç-gereçlerin kullanım talimatlarının hazırlanması |
9 | Ara Sınav |
10 | Menü yönetimi |
11 | Standart Yemek tarifleri ve denetimi |
12 | Satın Alma Teknikleri |
13 | Depolar, özellikleri ve depolama teknikleri |
14 | İş güvenliği |
15 | Ders Tekrarı |
16 | Final Sınavı |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Proje ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Ödev ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Sunum ve Hazırlığı | 14 | 2 | 28 |
Seminer ve Hazırlığı | 14 | 2 | 28 |
Demo ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Araştırma ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Rapor ve Hazırlığı | 14 | 2 | 28 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |