Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY3003 | Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması | Zorunlu | 5 | 6,00 | 3 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY3003 | Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması | Zorunlu | 5 | 6,00 | 3 | 0 |
Toplum beslenmesi, toplum ve bireyerin beslenme durumunun saptanması
-
• Toplum beslenmesi ve beslenme epidemiyolojisi Beslenme durumunu saptama yöntemleri • Beslenme antropometrisi • Klinik belirtiler • Biyomarkerlar:Biyokimyasal ve hematolojik yöntemler • Sağlık istatistikleri; yaşa özgü mortalite ve morbidite hızları • Besin tüketim araştırmaları • Ekolojik etmenler
Anlatım, tartışma, laboratuar uygulaması, proje çalışmaları
Yok
Türkçe
-Margetts BM, Nelson M (1997). Design Concepts in Nutritional Epidemiology. Oxford University Press, Oxford, 2nd Ed. -Gibson RS (2005). Principles of Nutritonal Assessment. Oxford University press, Newyork, 2nd Ed. -Willett W (1998). Nutritional Epidemiology. Oxford University Press. NewYork, 2nd Ed. -Jelliffe DB, Jelliffe EFP. Community Nutritional Assessment. Oxford University Press, Oxford, 1989. -Lee RD, Nieman DC (2003). Nutritional Assessment. McGrawhill, Boston , 3rd Ed. -Pekcan, G. Hastanın Beslenme Durumunun Saptanması; Diyet El Kitabı, (Ed. A. Baysal ve ark.) 65-116, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 2002
-
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | FATMA ESRA GÜNEŞ |
Ofis/Oda No | |
Telefon | |
E - Posta | |
Web | |
Öğrenci Görüşme Saatleri |
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Dünya'da ve Türkiye'de görülen beslenme sorunları ve epidemiyolojisi |
2 | Protein - Enerji Malnütrisyonu |
3 | Şişmanlık |
4 | Diyete Bağlı Kronik Hastalıklar |
5 | Demir yetersizliği anemisi |
6 | İyot yetersizliği hastalıkları |
7 | Diş çürükleri |
8 | Çinko yetersizliği |
9 | Ara Sınav |
10 | Raşitizm, osteomalasi, osteoporoz ve D vitamini yetersizlikleri |
11 | Folik asit yetersizliği, |
12 | Risk gruplarında beslenme I (işçi beslenmesi) |
13 | Risk Gruplarında Beslenme II Çocuk-Gebe Beslenmesi |
14 | Afet durumlarında beslenme, müdahale programları, |
15 | Ulusal besin ve beslenme plan ve politikaları I |
16 | Ulusal besin ve beslenme plan ve politikaları II |
17 | Ders Tekrarı |
18 | Final Sınavı |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Proje ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Ödev ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Sunum ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Seminer ve Hazırlığı | 14 | 2 | 28 |
Demo ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Araştırma ve Hazırlığı | 14 | 2 | 28 |
Rapor ve Hazırlığı | 14 | 2 | 28 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |