Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY3004 | Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyoloji | Zorunlu | 6 | 5,00 | 3 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik - 2013 | BDY3004 | Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyoloji | Zorunlu | 6 | 5,00 | 3 | 0 |
Ülkemizde ve Dünya’da görülen beslenme sorunları ve epidemiyolojisi afet durumlarında beslenme, müdahale programları, ulusal besin ve beslenme plan ve politikaları
-
Ülkemizde ve Dünya’da görülen beslenme sorunları ve epidemiyolojisi (protein-enerji malnutrisyonu, şişmanlık, diyete bağlı kronik hastalıklar, demir yetersizliği anemisi, iyot yetersizliği hastalıkları, diş çürükleri, çinko yetersizliği, raşitizm, osteomalasi, osteoporoz, vitamin yetersizlikleri, folik asit yetersizliği, risk gruplarında beslenme(işçi, yaşlı beslenmesi vb), afet durumlarında beslenme, müdahale programları, ulusal besin ve beslenme plan ve politikaları
Anlatım, tartışma, laboratuar uygulaması, proje çalışmaları
Yok
Türkçe
• Margetts BM, Nelson M (1997). Design Concepts in Nutritional Epidemiology. Oxford University Press,Oxford, 2nd Ed. • Gibson RS (2005). Principles of Nutritional Assessment. Oxford University Press, Newyork, 2nd Ed. • Willett W (1998). Nutritional Epidemiology. Oxford University Press. NewYork, 2nd Ed. • Jelliffe DB, Jelliffe EFP. Community Nutritional Assessment. Oxford University Press, Oxford, 1989. • Lee RD, Nieman DC (2003). Nutritional Assessment. McGrawHill, Boston, 3rd Ed. • Pekcan, G. Hastanın Beslenme Durumunun Saptanması, Diyet El Kitabı, (Ed. A. Baysal ve ark.) 65-116, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 2002.
-
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | FATMA ESRA GÜNEŞ |
Ofis/Oda No | |
Telefon | |
E - Posta | |
Web | |
Öğrenci Görüşme Saatleri |
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Ülkemizde ve Dünya’da görülen beslenme sorunları ve epidemiyolojisi |
2 | protein-enerji malnutrisyonu, şişmanlık |
3 | diyete bağlı kronik hastalıklar |
4 | diyete bağlı kronik hastalıklar |
5 | diyete bağlı kronik hastalıklar |
6 | demir yetersizliği anemisi, iyot yetersizliği hastalıkları, , |
7 | diş çürükleri, çinko yetersizliği, raşitizm, osteomalasi, osteoporoz |
8 | Ara sınav hazırlık |
9 | Ara sınav |
10 | vitamin yetersizlikleri, folik asit yetersizliği, |
11 | risk gruplarında beslenme(işçi, yaşlı beslenmesi vb) |
12 | risk gruplarında beslenme(işçi, yaşlı beslenmesi vb) |
13 | afet durumlarında beslenme |
14 | müdahale programları |
15 | ulusal besin ve beslenme plan ve politikaları |
16 | ulusal besin ve beslenme plan ve politikaları |
17 | Final sınav hazırlık |
18 | Final Sınavı |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Proje ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Ödev ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Sunum ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Seminer ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Demo ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Araştırma ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Rapor ve Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Arasınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |
Final ve Hazırlığı | 1 | 1 | 1 |