Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik-YL | BDY7021 | Yiyecek Hizmetlerinde Ürün Seçimi ve Yönetimi | Seçmeli | 1 | 8,00 | 3 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Beslenme ve Diyetetik-YL | BDY7021 | Yiyecek Hizmetlerinde Ürün Seçimi ve Yönetimi | Seçmeli | 1 | 8,00 | 3 | 0 |
Kalite yönetim sistemlerinin yiyecek ve içecek işletmelerinde ürün seçimi konusunda uygulama yeterliliklerinin kazandırılması amaçlar.
-
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim Süreci ve Fonksiyonları, Toplam Kalite Yönetimi Organizasyonu, Gıdaların Kalite Öğeleri , Türkiye’de Gıda Kodeksi Gıda Kontrolü ve Standartları, HACCP, Gıdalarda Bulunan Kontaminantlar, Süt endüstrisinde gıda güvenliği sistemleri, Fırıncılık ve Şekerleme Endüstrileri için Gıda Güvenliği ve Kalite Güvencesi, Et, kümes hayvanları ve deniz ürünleri Endüstrileri için Gıda Güvenliği ve Kalite Güvencesi, Bitkisel Gıda Endüstrileri için Gıda Güvenliği
Sunum ve Anlatım
Yok
Türkçe
1. Chandra, P., & Panesar, P. S. (Eds.). (2022). Nanosensing and Bioanalytical Technologies in Food Quality Control. Springer Singapore. 2. Gregoire, M. B., & Spears, M. C. (2016). Foodservice organizations: A managerial and systems approach. New Jersey, Upper Saddle River. 3. Payne-Palacio, J., & Theis, M. (2009). Introduction to foodservice. Pearson/Prentice Hall. 4. Payne-Palacio, J. (2016). Foodservice Management: principles and practices. Pearson Education.
https://meobs.marmara.edu.tr/Ders/yiyecek-hizmetlerinde-urun-secimi-ve-yonetimi/bdy7021-67658-1748
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim Süreci |
2 | Yiyecek İçecek İşletmelerinin Fonksiyonları |
3 | Toplam Kalite Yönetimi Organizasyonu |
4 | TS-EN-ISO 22000 |
5 | Gıdaların Kalite Öğeleri |
6 | Türkiye’de Gıda Kodeksi |
7 | Gıda Kontrolü |
8 | Ara sınav |
9 | Gıda Standartları |
10 | ISO 22000:2005 HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesine Sahip Olan Kuruluşların Avantajları |
11 | Kritik Kontrol Noktaları ( HACCP) |
12 | Bazı Gıdaların Üretiminde HACCP Uygulamaları |
13 | Gıda Mevzuatı Açısından Gıdalarda Bulunan Kontaminantlar |
14 | Fırıncılık ve Şekerleme Endüstrileri için Gıda Güvenliği ve Kalite Güvencesi |
15 | Et, kümes hayvanları ve deniz ürünleri Endüstrileri için Gıda Güvenliği ve Kalite Güvencesi |
16 | Bitkisel Gıda Endüstrileri için Gıda Güvenliği ve Kalite Güvencesi. |
17 | Final sınavı |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ders Öncesi/Sonrası Bireysel Çalışma | 0 | 0 | 0 |
Proje ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Ödev ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Laboratuvar ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Atölye ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Sunum ve Hazırlığı | 16 | 12 | 192 |
Seminer ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Demo ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Araştırma ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Rapor ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Arasınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Kısa Sınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Final ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Teorik Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
Uygulama Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
ÖÇ1 | |||||||||||||||
ÖÇ2 | |||||||||||||||
ÖÇ3 | |||||||||||||||
ÖÇ4 | |||||||||||||||
ÖÇ5 |