Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Turizm ve Otel İşletmeciliği - Önlisans | TRZM262 | Yiyecek İçecek Yönetimi II | Zorunlu | 4 | 4,00 | 2 | 0 |
Müfredat Adı | Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | AKTS | Teorik | Uygulama |
Turizm ve Otel İşletmeciliği - Önlisans | TRZM262 | Yiyecek İçecek Yönetimi II | Zorunlu | 4 | 4,00 | 2 | 0 |
Konaklama endüstrisi alanında nitelikli personel ve yöneticiler hazırlamak.
-
yiyecek içecek işletmelerinin sınıflandırılması. Yiyecek içecek işletmelerinde yönetim süreci, Menü planlama ,satın alma ,depolama ,üretim, servis, hijyen ve sanitasyon.
anlatım, soru cevap
yok
Türkçe
Ahmet Aktaş, Ağırlama Hizmet İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Dündar Denizer, yiyecek İçecek Yönetimi Alptekin Sökmen ,Servis Tekniği ve Uygulamalar www.goktepe.net www.goktepe.net
-
Hafta | Teorik |
---|---|
1 | Yiyecek içecek endüstrisi |
2 | Yiyecek içecek işlemleri sınıflandırılması |
3 | yiyecek içecek işlemlerinde yönetim Fonksiyonları |
4 | yiyecek içecek işlemlerinde Personel Secimi |
5 | organizasyon yapısı |
6 | pazarlama |
7 | menü planlama |
8 | ara sınav |
9 | menü kartları |
10 | satın alma ve teslim |
11 | depolanma |
12 | yiyecek üretim planı (Mutfak) |
13 | maliyet kontrolü |
14 | hijyen ve temizlik, |
15 | gıda güvenligi |
16 | Çalışma Haftası |
17 | Final |
Değerlendirme | Değer |
---|---|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Değer |
Final Sınavı | 100 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Arasınav ve Hazırlığı | 15 | 1 | 15 |
Final ve Hazırlığı | 15 | 1 | 15 |