Marmara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi

Programlar Hakkında Bilgi

Önlisans - Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu - Turizm ve Otel İşletmeciliği

Müfredat Adı Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Dönem AKTS Teorik Uygulama
Turizm ve Otel İşletmeciliği - Önlisans TRZM262 Yiyecek İçecek Yönetimi II Zorunlu 4 4,00 2 0

Dersin İçeriği

Dersin Amacı

Konaklama endüstrisi alanında nitelikli personel ve yöneticiler hazırlamak.

Öğrenim Türü

-

Dersin İçeriği

yiyecek içecek işletmelerinin sınıflandırılması. Yiyecek içecek işletmelerinde yönetim süreci, Menü planlama ,satın alma ,depolama ,üretim, servis, hijyen ve sanitasyon.

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları

anlatım, soru cevap

Staj Durumu

yok

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Ahmet Aktaş, Ağırlama Hizmet İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Dündar Denizer, yiyecek İçecek Yönetimi Alptekin Sökmen ,Servis Tekniği ve Uygulamalar www.goktepe.net www.goktepe.net

Dersin Web Sayfası

-

Öğrenme Çıktıları

  • Yiyecek içecek işletmelerini tanır.
  • Yönetim süreçlerini bilir.
  • Plan ve organizasyon yapabilir.
  • Yiyecek içecek departmanı iyi tanır.
  • Diğer departmanlarla koordineli çalışabilir.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

Hafta Teorik
1 Yiyecek içecek endüstrisi
2 Yiyecek içecek işlemleri sınıflandırılması
3 yiyecek içecek işlemlerinde yönetim Fonksiyonları
4 yiyecek içecek işlemlerinde Personel Secimi
5 organizasyon yapısı
6 pazarlama
7 menü planlama
8 ara sınav
9 menü kartları
10 satın alma ve teslim
11 depolanma
12 yiyecek üretim planı (Mutfak)
13 maliyet kontrolü
14 hijyen ve temizlik,
15 gıda güvenligi
16 Çalışma Haftası
17 Final

Değerlendirme

Değerlendirme Değer
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Değer
Final Sınavı 100

Öğrenci İş Yükü Hesabı

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Arasınav ve Hazırlığı 15 1 15
Final ve Hazırlığı 15 1 15

Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi