Doktora - Eğitim Bilimleri Enstitüsü - Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi

Coğrafya öğretimi anabilim dalı doktora programı, 2005-2006 eğitim öğretim yılında açılmıştır.

Programı başarıyla tamamlayan mezunlara Coğrafya Eğitimi ve Öğretimi alanında doktora diploması verilir.

1. Bir yüksek lisans programını başarıyla tamamlamış olmak 2. Sözel türü ALES puanından en az 55 puan almak. 3. YÖK tarafından kabul edilen yabancı dil sınavlarından birinden en az 55 puan almak. 4. Bilim Dalı tarafından yapılan bilim sınavı ve mülakatta başarılı olmak.

.

Öğrenci programın öngördüğü teorik ve uygulamalı çalışmaları başarı ile tamamlamış olmak zorundadır. Doktora programını tamamlama süresi 12 yarıyıldır.

Coğrafya Eğitimi ve Öğretimi uzmanı olarak akademik yeterlilik kazandırmak amaçlanmaktadır.

Akademisyen olarak üniversitelerin coğrafya eğitimi ile ilişkili olan bölümlerinde çalışabilmek.

.

Prof. Dr. Mehmet ÜNLÜ Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, 3. Kat Oda Numarası: 302, Göztepe Kampüsü, Kadıköy, 34722, İstanbul. munlu@marmara.edu.tr