Tezli Yüksek Lisans - Eğitim Bilimleri Enstitüsü - Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi

Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Yüksek Lisans programı yılında açılmıştır.

Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği yüksek lisans eğitiminden mezun olan öğrencilere "Bilim Uzmanı" ünvanı verilir.

Programa kabul için Eğitim Bilimleri Enstitüsü Web sitesinde detaylı bir şekilde yer verilen lisans programlarından mezun olmak gereklidir. Ayrıca ALES ve yabancı dil sınavlarından da asgari başvuru puanlarının alınmış olması gerekmektedir.

Aday öğrenci, daha önce öğrenim görmüş olduğu lisans üstü eğitim programlarında almış olduğu dersleri ilgili belgelerle ispat ederek muafiyet ve intibak talebinde bulunabilir.

Program kapsamında 8 adet ders ve bir adet seminer çalışması tamamlanmalıdır. Buna mütakiben tez çalışmasına öğrencinin geçmesi beklenmektedir.

Program kapsamında öğrencilerin bilimsel bilgiye erişip bilgiyi doğru ve düzgün birşekilde kullanabilme becerilerini geliştirmek amaçlanmaktadır.

Programdan mezun olanlar, Sosyal Bilgiler öğretmenliği alanında akademik kariyer yapabilir, çeşitli eğitim kurumlarında öğretmenlik ve yöneticilik yapma fırsatını elde edebilirler.

Programdan mezun olanlar, doktora eğitimine başvuru yapma hakkını elde edebilmektedir.

Program kapsamındaki ölçme değerlendirme faaliyetleri, farklı teknikler kullanılarak yerine getirilmektedir. Bu kapsamda kimi derslerde proje ödevleri, kimi derslerde ise çeşitli türlerde sınavlar uygulanmaktadır.

Programdan mezun olabilmek için sunulan derslerin tamamını başarıyla vermek ve süresi içerisinde tezini başarılı bir şekilde sunabilmek gerekmektedir.

Tam zamanlı

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı/ Kadıköy-İstanbul.

Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bilim Dalı, bünyesinde farklı ünvanlarda öğretim üyeleri, şehir merkezinde bir kampüs ve ulaşılabilir uzaklıkta pekçok kütüphane ile öğrencilere lisansüstü eğitim için pek çok fırsat sunmaktadır.

- Nitel araştırma yöntemlerini kavrama

- Nicel araştırma yöntemlerini kavrama

- 21.yüzyıl dinamiklerinin sosyal bilgiler eğitimine etkisine ilişkin çıkarımda bulunabilme

- Vatandaşlık eğitimine ilişkin temel kavramları kavrama