Program Tanımları
17 Nisan 2019 tarih ve 30749 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 967 nolu Cumhurbaşkanı kararı ile kurulan Marmara Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Enstitüsü (MÜİSEF) de ekonomi ve finans alanlarında çalışmalar yaparak küresel anlamda İslam’ın öngördüğü prensip ve değerlere uygun bir ekonomik sistemin geliştirilmesine ve uygulanmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.
Yüksek Lisans
1. Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların Lisans programlarından mezun olmaları ya da son sınıf son dönem öğrencisi olmaları gerekir.Kesin kayıt tarihinden önce mezun olamayan adaylar asil olarak kazanmış olsalar dahi kesin kayıtları yapılmayacaktır. Mezuniyet belgesinin aslı ve bir adet fotokopisi kayıt esnasında teslim edilecektir. 2. Yurt dışındaki bir üniversiteden mezun olan/olacak adayların not doküm belgelerinde (transkript) 4'lük veya 100'lük sistemde hesaplanmış not ortalaması bulunması zorunludur. Bu hesaplama Üniversitemiz tarafından yapılmaz 3. Başka Yükseköğretim Kurumlarında Tezli Yüksek Lisans veya Doktora kaydı olanların Enstitümüze kesin kayıt yaptırmadan önce mevcut kayıtlarını sildirmeleri gerekmektedir. 4. Türk uyruklu adaylar ALES/GRE/GMAT sınav sonuçlarından 60 puan almış olmaları gerekir. Yabancı uyruklu kontenjanına başvuranlar için ALES veya eşdeğer bir sınavdan belirli bir puan almış olma şartı aranmaz. 5. Yabancı Dil Belgesi: T.C. Vatandaşı adayların programa kabulu için YÖK/ÖSYM’ce kabul edilen merkezi İngilizce dil sınavlarından birinden veya eşdeğerliği kabul edilen uluslararası İngilizce sınavlarından İngilizce 60 puan almış olması gerekir. 6. Meslekî bilgi değerlendirme sınavına girmeyen öğrenci mülakat sınavına giremez 7. Mülakata alınacak öğrenciler, yapılan başvurular içinden ALES, mezuniyet notu, mesleki bilgi değerlendirmesi ve Senatonun belirlediği diğer esaslar çerçevesinde ilgili jürinin ön değerlendirmesi neticesinde belirlenir.
Yatay Geçiş; Üniversitemizde lisansüstü programına yatay geçiş yapmak isteyen Üniversite dışındaki bir yüksek öğretim kurumunda bir lisansüstü programının en az bir yarıyılını tamamlamış ve tüm derslerinde başarılı olmuş öğrenciler başvuru yapabilir. Program için belirtilen yabancı dil ve ALES sınav puan şartlarını yerine getirmesi gerekir.
Öğrencilerin programı tamamlamak için ilk dönem 5, ikinci dönem 4 ve ayrıca seminer dersi olmak üzere toplam 10 ders alıp başarılı olmaları gerekmektedir. Öğrenciler sadece içerisinde bulundukları dönem açılan derslerden seçimlerini gerçekleştirebilirler.
İslam Ekonomisi ve Finansı Tezli (İngilizce) Yüksek Lisans Programı, iki dönem ders ve iki dönem tez yazım aşaması olmak üzere toplam dört dönemlik bir programdır.
Program yeni açıldığından dolayı henüz herhangi bir mezunun istihdam profil örneği bulunmamaktadır.
Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci İslam Ekonomisi ve Finansı bilimi alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında doktora derecesine başvuruda bulunabilir.
Yazılı sınav , Sözlü sınav, Ödevler, Kompozisyon (kısa makale) yazımı, Performans ödevleri, Sunumlar, Projeler.
Öğrencilerin programdan mezun olabilmeleri için toplamda 27+3 (Seminer) kredi (60 AKTS) ders yükünü ve yüksek lisans tezini (60 AKTS) bitirerek toplamda 120 AKTS’yi tamamlamaları gerekmektedir.
Tam zamanlı
Marmara Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Enstitüsü Göztepe Kampüsü Enstitüler Binası Zemin Kat 34722 Kadıköy / İstanbul muisef@marmara.edu.tr
Marmara Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Enstitüsü, Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olan Marmara Üniversitesi bünyesinde kurulmuş, finans sektörü içerisinde yer alana T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) gibi kurumların desteği ile faaliyetlerine devam edecek bir yüksek öğrenim kurumudur.