Marmara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi

Programlar Hakkında Bilgi

Tezsiz Yüksek Lisans (II. Öğretim) - İslam Ekonomisi ve Finansı Enstitüsü - İslami Sigortacılık

Program Tanımları

Kuruluş

2019

Kazanılan Derece

Bu programla İslami sigortacılık alanında tezsiz yüksek lisans belgesi hak edilir.

Kabul ve Kayıt Koşulları

Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların lisans programlarından mezun olmaları veya koşullu ön kabul için lisans öğrenimlerinin son yarıyılında öğrenci olmaları gerekir. Mezun olabilecek durumda başvuru yapan adaylar, kesin kayıt tarihlerinde mezuniyet belgelerini veya mezun olduğuna dair mezuniyet tarihini de belirten Üniversitelerinden onaylı bir belge ya da e-Devlet üzerinden alınmış mezuniyet belgesini ibraz etmek zorundadırlar. Ayrıca mezuniyet bilgilerinin YÖKSİS’de bulunması gerekmektedir. Adayların; Üniversitesi, genel ağırlıklı not ortalaması vb. YÖKSİS (Yükseköğretim Bilgi Sistemi) üzerinden alınacaktır. Bu nedenle YÖKSİS kaydı olmayanlar, mezun ya da mezun aşamasında oldukları Üniversitelerinden gerekli YÖKSİS kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. en fazla iki tane de tezsiz yüksek lisans programına başvurulabilir. Tezsiz Yüksek Lisans programına başvuranlar için ALES veya eşdeğer bir sınavdan belirli bir puan almış olma şartı aranmaz. Tezsiz Yüksek Lisans programlarında yabancı dil şartı aranmaz. Tezsiz Yüksek Lisans programımızın ücretlidir. Her başvuru döneminde ücretler üniversite tarafından açıklanmaktadır. Tezsiz Yüksek Lisans programlarından kendi isteği ile kaydını sildiren adaylara katkı payı iadesi yapılmayacaktır. https://muisef.marmara.edu.tr/aday-ogrenci/basvuru-sartlari-kontenjan-ve-degerlendirme

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Formal eğitim verilmektedir.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Lisans programlarından mezun olmak.

Program Profili

Katılım sektöründe çalışmakta olan veya çalışanlar için alanda uzmanlık imkanı sunmaktadır.

Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)

Mezunlar sektörde iş imkanı bulabilmektedir.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Bu programı tamamlayanlar, işe girmede CV'lerine ekleyebilirler ve alanla ilgili kurumlarda çalışanlar gelir ve terfilerinde bazı haklar kazanabilmektedirler.

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Ders döneminde her bir ders için dönemde vize ve final olmak üzere iki sınav düzenlenmektedir. Tez projesi, danışman tarafından takip edilip onaylanmaktadır.

Mezuniyet Koşulları

Birinci yarıyıl başında enstitü tarafından ilan edilen tarihlerde, öğrencinin birinci dönemi güz yarıyılı ise güz yarıyılı müfredatına göre (1-5) veya (16) ders havuzundan; öğrencinin birinci dönemi bahar yarıyılı ise bahar yarıyılı müfredatına göre (6-10) veya (7-11) ders havuzundan açılacak derslerin hepsi BYS üzerinden seçilir. İkinci yarıyıl başında enstitü tarafından ilan edilen tarihlerde, öğrencinin ikinci dönemi güz yarıyılı ise güz yarıyılı müfredatına göre (1-5) veya (1-6) ders havuzundan; öğrencinin ikinci dönemi bahar yarıyılı ise bahar yarıyılındaki müfredata göre (6-10) veya (7-11) ders havuzundan açılacak derslerin hepsi BYS üzerinden seçilir. İkinci yarıyılda öğrencilerin dersleriyle birlikte PROJE DERSİ’ ne de kayıt yaptırması zorunludur. Ders seçiminin tamamlanması ve onaylanması için, program ücreti ödenir ve ders seçimi BYS üzerinden akademik danışman onayına gönderilir. Proje danışmanı, anabilim dalı başkanlığı tarafından önerilir, Enstitü Yönetim Kurulu tarafındanonaylanır. Öğrenci proje danışmanıyla birlikte belirlediği PROJE BAŞLIĞI’ na uygun olarak hazırladığı çalışmanın son halini ikinci yarıyılın sonuna kadar danışman onayına sunmalıdır. Tezsiz yüksek lisans programlarının azami süresi üç yarıyıldır. Öğrenci, üç yarıyılın sonuna kadar derslerinde ve proje çalışmasında başarılı olmalıdır. Tezsiz yüksek lisans programının azami süresi içinde; • Herhangi bir dersten başarısız olma, • Proje çalışmasının enstitüye teslim edilmemesi durumlarının herhangi biri oluştuğunda öğrenci başarısız sayılarak, yükseköğretim kurumuyla ilişiği kesilir. Tezsiz yüksek lisans programının süresi, derslerin verildiği dönemden itibaren başlar. Öğrencinin kayıtlı olduğu programa her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dersler ve proje çalışması en az iki, en çok üç yarıyılda başarıyla tamamlanmalıdır. Bu süreler içinde; • Tüm derslerin başarıyla tamamlaması, • Dönem projesinin tamamlanarak enstitüye teslim edilmesi gerekmektedir. Derslerinde ve proje çalışmasında başarılı olan öğrenci mezuniyet aşamasına geçer. Mezuniyet için aşağıda belirtilen belgelerin enstitüye teslim edilmesi gerekmektedir. • Proje çalışmasının iç kapak, dış kapak çıktıları, • Proje çalışmasının Word veya PDf formatında CD ortamına aktarılmış örneği, • BYS Not çıktısı (Proje danışmanı tarafından onaylanmış)

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )

Program devam şartlı ve yüz yüze eğitim şeklindedir.

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)

Marmara Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Enstitüsü Göztepe Kampüsü Enstitüler Binası 1. Kat 34722 Kadıköy / İstanbul Telefon: 0216 777 19 60 E-Posta: muisef@marmara.edu.tr

Bölüm Olanakları

Uzman eğitim kadrosu İhtisas Kütüphanesi Ders seçim olanakları

Müfredat

Müfredat